Hogeschool van Amsterdam

HBO-Rechten

Bachelor, voltijd

Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan past de opleiding HBO-Rechten wellicht bij jou.

Tijdens de opleiding HBO-Rechten ontwikkel jij je tot een praktische jurist die een stevige juridische basis combineert met digitale en communicatieve vaardigheden. Je weet je weg te vinden in de (inter)nationale wet- en regelgeving. Er is veel aandacht voor legal tech: je leert hoe je technologie kunt inzetten om juridische processen te verbeteren. Bovendien leer je hoe je anderen overtuigt en hoe je helder en to the point communiceert.

Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld.

Bekijk video's over HBO-Rechten

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Meer weten?

Meld je aan voor de online open avond van 7 april. 

Het studieprogramma van HBO-Rechten is opgebouwd uit vier leerlijnen: theorie, vaardigheden, integratie en studentbegeleiding. Naast de theorie van het recht, kennis van organisatieprocessen en het verwerven van beroepsvaardigheden, ligt de nadruk in het studieprogramma op het toepassen van je kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk.

Meer over de leerlijnen

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges, werkgroepen en projectbegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Hoeveel tijd besteed je aan je studie?

Na afronding van je opleiding HBO-Rechten kun je complexe juridische casuïstiek, processen en projecten doorgronden en organiseren. Mogelijke beroepen zijn: bedrijfsjurist, juridisch informatiemanager, legal data analyst, compliance officer of jurist vergunningverlening.

Wat kun je worden?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Wat zijn de toelatingseisen?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht

HBO-Rechten in beweging

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien