HBO-Rechten

Bachelor, voltijd

Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan past de opleiding HBO-Rechten wellicht bij jou.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding HBO-Rechten ontwikkel jij je tot een praktische jurist die een stevige juridische basis combineert met digitale en communicatieve vaardigheden om juridische vraagstukken op te lossen - en te helpen voorkomen. Je weet je weg te vinden in de (inter)nationale wet- en regelgeving. Ook leer je hoe je anderen overtuigt en hoe je helder en to the point communiceert. Er is veel aandacht voor legal tech: je leert hoe je technologie kunt inzetten om juridische processen te verbeteren.

Bekijk studieprogramma HBO-Rechten

Wat word je met de opleiding?

Als hbo-jurist sta je organisaties en burgers met juridische raad en daad bij, bijvoorbeeld als handhavingsjurist bij de overheid, compliance officer bij een bank, legal tech officer in het bedrijfsleven of als paralegal in de advocatuur.

Beroepen en werkveld

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld.

Bekijk de toelatingseisen voor HBO-Rechten

Inschrijven

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink met je DigiD. Hou er rekening mee dat het verkrijgen van een DigiD ongeveer 5 werkdagen duurt. Een goede studiekeuze is belangrijk. Om te checken of deze opleiding echt bij je past, is deelname aan een studiekeuzecheck een (verplicht) onderdeel van de inschrijving voor alle voltijdopleidingen.

Lees meer over inschrijven en studiekeuzecheck
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht