HBO-ICT deeltijd

HBO-ICT. Bachelor, deeltijd

Ben jij werkzaam in de ICT en wil je verder komen in je carrière? Heb je altijd al interesse gehad voor opkomende technologieën en wil je de overstap maken naar ICT? Dan is HBO-ICT deeltijd misschien iets voor jou. De deeltijdopleiding slaat een brug tussen actuele theorie en de dagelijkse praktijk. Je doet de nieuwste kennis en vaardigheden op, die je direct kan toepassen op de werkvloer.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bij HBO-ICT deeltijd staat jouw eigen studiewens centraal. Je kunt je eigen studieprogramma samenstellen op basis van je interesses, je werkervaring en je toekomstige loopbaanplannen, zodat de lesstof goed aansluit bij je kennis en de beroepspraktijk. HBO-ICT deeltijd geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit drie leerroutes: Business IT & Management (BIM), Cyber Security (CS) en Software Engineering (SE). Ook kun je je eigen studietempo bepalen. Doorgaans besteed je vier jaar lang twee avonden per week (maandag- en donderdagavond van 18:40 – 22:00 uur) en de nodige voorbereidingsuren aan je deeltijdstudie.

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens de opleiding HBO-ICT deeltijd krijg je een gedegen basis voor het uitoefenen van een functie binnen de ICT. Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen het brede ICT-domein. In het eerste semester neem je deel aan een gemeenschappelijk programma voor alle leerroutes. Je volgt basismodules en werkt in multidisciplinaire teams. Zo vorm je je een goed beeld van alle richtingen. Vanaf het tweede semester staat de door jouw gekozen leerroute centraal.

Lees meer over het studieprogramma

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Het behalen van een diploma geeft recht tot de titel Bachelor of ICT en het vergroot jouw carrièremogelijkheden op het gebied van werk en studie. Je kunt aan de slag in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi)overheid. Ook kun je ervoor kiezen om verder te studeren.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je in het bezit bent van een havo-, vwo- mbo-4-diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie. Heb je geen diploma en wel 21 jaar en ouder? Of heb je een buitenlands diploma? Ontdek de alle mogelijkheden voor toelating.

Lees meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Heb je je goed verdiept in de opleiding en online kennisgemaakt tijdens een van de voorlichtingsbijeenkomsten? Is HBO-ICT deeltijd helemaal de opleiding voor jou en ben je toelaatbaar? Voor het studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 september 2022 inschrijven voor HBO-ICT deeltijd via hva.studielink.nl. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig. Na inschrijving via Studielink ontvang je van HBO-ICT een uitnodiging voor deelname aan een intakegesprek.

Lees meer over het inschrijfproces
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie