Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT

Bachelor, deeltijd

HBO-ICT deeltijd geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit drie leerroutes: Business IT & Management (BIM), Cyber Security (CS) en Software Engineering (SE). Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen het brede ICT-domein. De deeltijdopleiding slaat een brug tussen actuele theorie en de dagelijkse praktijk. Je doet de nieuwste kennis en vaardigheden op, die je direct kan toepassen op de werkvloer.

Bij HBO-ICT deeltijd staat jouw eigen studiewens centraal. Je kunt je eigen studieprogramma samenstellen op basis van je interesses, je werkervaring en je toekomstige loopbaanplannen, zodat de lesstof goed aansluit bij je kennis en de beroepspraktijk. Ook kun je je eigen studietempo bepalen. Doorgaans besteed je vier jaar lang twee avonden per week (maandag- en donderdagavond van 18:40 – 22:00 uur) en de nodige voorbereidingsuren aan je deeltijdstudie.

Voor wie is HBO-ICT deeltijd geschikt? 

  • Professionals die op mbo-niveau werkzaam zijn in het ICT (of een gerelateerd) vakgebied en willen doorgroeien naar een hogere functie.
  • Professionals die op mbo-niveau werkzaam zijn in een ICT (of een gerelateerd) vakgebied en een andere ICT-functie willen uitoefenen op hbo-niveau.
  • Professionals die op minimaal mbo-niveau werkzaam zijn geweest in een ICT (gerelateerd) vakgebied en hun bestaande ICT-kennis en -vaardigheden willen updaten en verdiepen.
  • Professionals die op minimaal mbo-niveau werkzaam zijn in een ICT gerelateerd vakgebied en graag voor willen blijven lopen in hun vakgebied.
  • Professionals die op minimaal mbo-niveau werkzaam zijn in een niet ICT (gerelateerd) vakgebied en heel graag in het ICT-vakgebied willen werken, omdat daar hun passie ligt.

De studenten van HBO-ICT deeltijd:

  • zijn zeer gemotiveerd om zichzelf verder te ontwikkelen;
  • weten hoe ze werk, privé en studie kunnen combineren;
  • zijn bereid om tijd en energie in hun studie te steken;
  • hebben een goed abstract denkvermogen (goed zijn in Wiskunde of andere abstracte vakken);
  • zijn leergierig en gepassioneerd van IT.

De leerroutes van HBO-ICT deeltijd

Meer informatie over de drie leerroutes van HBO-ICT deeltijd, de toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de webpagina van de leerroute. Klik op de leerroute van jouw interesse en je wordt doorverwezen naar de bijbehorende webpagina.

Inschrijven studiejaar 2020-2021

Voldoe je aan de geschiktheids-en toelatingseisen van HBO-ICT deeltijd en herken jij jezelf in bovengenoemde eigenschappen en kwaliteiten? Dan is de deeltijdopleiding HBO-ICT aan de Hogeschool van Amsterdam iets voor jou! Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 juni 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020. 

Na je inschrijving bij Studielink word je uitgenodigd voor een intakegesprek bij de opleiding. Tijdens het gesprek krijg je uitgebreide informatie over de studie en maak je je definitieve keuze voor één van de drie leerroutes.

Eerst kennismaken

Twijfel je nog aan je geschiktheid voor de opleiding of wil je graag specifieke wensen bespreken? Kom dan eerst online kennismaken met HBO-ICT deeltijd! Bezoek onze online informatiebijeenkomst op dinsdag 16 juni van 18.00 tot 21.00 uur.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie