Fysiotherapie

Opleiding tot Fysiotherapeut. Bachelor, voltijd

Als fysiotherapeut doe je meer dan cliënten behandelen. Je gebruikt jouw kennis en vaardigheden op het gebied van gezondheid en het menselijk lichaam om mensen te coachen bij hun lichamelijk herstelproces. Je start een onderzoek en stelt samen met je cliënten een behandelplan op wat hen helpt bij het begrijpen, behandelen en in de toekomst zelf voorkomen van hun klachten.

Bij de HvA kun je op drie manieren fysiotherapeut worden:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Lessituatie opleiding Fysiotherapie HvA

Wat houdt de opleiding in?

In vier jaar word je opgeleid tot specialist op het gebied van menselijk bewegen. Om alle kennis en vaardigheden te leren, combineren we theorie met praktijk. Meteen in het eerste jaar leer je hoe je je denken en handelen kunt ondersteunen vanuit het wetenschappelijke onderzoek (Evidence Based Practice). Je krijgt theorie over het menselijk lichaam, bewegend functioneren en leert over de verschillende ziektes en aandoeningen waar jouw toekomstige cliënten mee te maken kunnen hebben. Tijdens de opleiding krijg je ook kennis van andere paramedische disciplines (interprofessionele samenwerking).

Bekijk studieprogramma Fysiotherapie

Wat word je met de opleiding?

Als je klaar bent met je studie kun je als fysiotherapeut op veel verschillende plekken aan de slag. Bijvoorbeeld in een particuliere praktijk, het ziekenhuis, revalidatiecentrum of een verpleeghuis.

Bekijk beroepen opleiding Fysiotherapie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende eisen, wel een aanbeveling: het vak Biologie. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te mogen starten met de opleiding.

Bekijk toelatingseisen opleiding Fysiotherapie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Voor het studiejaar 2021-2022 kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 mei 2021 inschrijven. Na inschrijving via Studielink ontvang je een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck.

Meer over inschrijven en studiecheck Fysiotherapie
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid