Hogeschool van Amsterdam

Fysiotherapie

Opleiding tot Fysiotherapeut. Bachelor, voltijd

Als fysiotherapeut speel je een belangrijke rol in het lichamelijke herstelproces van mensen. Je onderzoekt, voorkomt en behandelt lichamelijke problemen: van sportblessures tot klachten na ziekte.

Op de opleiding Fysiotherapie leer je hoe je vanuit het bewegend functioneren (een groep) mensen kunt onderzoeken, behandelen en begeleiden. Je krijgt kennis op het gebied van het menselijk lichaam, bewegend functioneren en van de verschillende ziektebeelden. De focus ligt op de complexe ziektebeelden die in een grote stad als Amsterdam voorkomen. De focus van de fysiotherapeut verschuift van ziekte en zorg naar de gezondheid en het beweeggedrag van mensen. 

De opleiding Fysiotherapie duurt vier jaar en bestaat uit de propedeutische fase (eerste studiejaar) en de hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar).

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Na het behalen van je diploma beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan als fysiotherapeut. De deskundigheid van de fysiotherapeut is gericht op het bewegend functioneren van de mens, waarbij de belangen van de patiƫnt centraal staan.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid