Hogeschool van Amsterdam

Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Associate degree, deeltijd

Heb je ervaring als cliënt van de GGZ of de Verslavingszorg en wil je anderen helpen in een vergelijkbare situatie? Tijdens de tweejarige Associate degree opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn leer je om je persoonlijke ervaringen om te zetten naar professionele ervaringsdeskundigheid.

Voor wie?

Als ervaringsdeskundige weet je uit eigen ervaring hoe complex en individueel een herstelproces is. Je kent het herstelproces van binnenuit en bent bekend met belangrijke begrippen als empowerment en stigmatisering. Je maakt de vertaalslag tussen de leefwereld van de cliënt en de wereld van beleid en diagnostisering. Zo maak je de praktijk meer bewust van de afstand die de cliënt ervaart met de professionele hulpverlener.

Waarom bij de HvA?

Volg je de Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool van Amsterdam, dan ben je verzekerd van:

  • een team professionele docenten met ruime ervaring in de praktijk
  • veel aandacht voor praktijkervaringen en persoonlijke begeleiding
  • samenwerking met het werkveld in de metropoolregio Amsterdam

Tijdens de opleiding leer je over herstelmethoden, organisatiekunde, empowerment, stigma en gespreksmethoden. Je werkt aan opdrachten en verzamelt deze in een portfolio.

Lees meer

Als afgestudeerde ben je deskundig op het gebied van herstel ondersteunende zorg. Je werkt bijvoorbeeld als coach voor herstelwerkgroepen, in Flexible Assertive Community Treatment (FAC-T)-teams of als trajectbegeleider.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt minimaal 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht