Ergotherapie

Opleiding voor Ergotherapie. Bachelor, voltijd

Als ergotherapeut krijg je te maken met mensen die door bijvoorbeeld ouderdom, een lichamelijke aandoening of psychische beperking dagelijkse activiteiten in huis, op school, op het werk of in de buurt niet meer kunnen doen. Tijdens de opleiding Ergotherapie leer je slimme, creatieve oplossingen bedenken zodat zij activiteiten als studeren, werken, koken, fietsen of afspreken met vrienden weer zo zelfstandig mogelijk kunnen uitvoeren.

Bij de HvA kun je op twee manieren ergotherapeut worden:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Als ergotherapeut kijk je vooral naar wat iemand nog wél kan en niet zozeer naar wat iemand niet kan. Het is dus belangrijk dat je in staat bent je zo goed mogelijk te verplaatsen in de schoenen van jouw cliënt en beschikt over de juiste kennis en vaardigheden over het menselijk lichaam, beperkingen en aandoeningen. Je krijgt vakken als Ergotherapie, Psychologie en Vaardigheden.

Bekijk studieprogramma Ergotherapie

Wat word je met de opleiding?

Na de opleiding kun op veel verschillende plekken aan de slag als ergotherapeut. Denk aan een eigen praktijk, het ziekenhuis, in de psychiatrie, in de wijk of bij een gemeente. Wil je verder studeren? Na afstuderen kun je doorstromen naar de European Master of Science in Occupational Therapy bij de HvA (deeltijd).

Bekijk beroepen Ergotherapie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding Ergotherapie met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende eisen, wel een aanbeveling: het vak Biologie. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te starten met de opleiding.

Bekijk toelatingseisen Ergotherapie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Ergotherapie tot uiterlijk 1 mei 2022 via hva.studielink.nl (met je DigiD). Let op: de aanvraag van een DigiD duurt minstens 5 werkdagen. Vraag deze dus op tijd aan. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deze is verplicht, hierna krijg je een studiekeuzeadvies.

Lees meer over inschrijven en studiekeuzecheck Ergotherapie
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid