Studieprogramma

De opleiding kent vier verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Wanneer je je voor de opleiding inschrijft, kies je direct 1 leerroute uit. In het eerste jaar word je intensief begeleid. Als we samen ervaren dat een andere leerroute (nog) beter bij jou past, kun je gedurende de eerste 10 weken van het studiejaar nog gewoon overstappen. In het begin van de opleiding volg je één van de vier leerroutes, maar doe je ook kennis op van andere leerroutes. In het tweede jaar kies je een richting waarin je afstudeert.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wil je meer weten over de verschillende leerroutes? Bekijk dan de onderstaande pagina’s:

Brede opleiding

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, ga je ook aan de slag met vakken uit andere leerroutes. Zo ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. De opleiding is als volgt opgebouwd:

Jaar 1

Het eerste jaar is verdeeld in vier blokken van 10 weken. Elk blok bestaat uit 2 theorievakken en een project. Je doet dus in het eerste jaar 4 projecten. Voor alle leerroutes geldt dat je in het eerste blok het theorievak wiskunde krijgt. Daarnaast volg je het 'kroonvak' van je eigen leerroute en werk je aan een project. In het tweede blok volg je naast het project en het theorievak van je leerroute een 'kroonvak' van een andere leerroute als tweede theorievak.

In de laatste twee blokken van het eerste studiejaar volg je twee theoretische vakken in combinatie met een project waarin je je kennis toepast. Wil je verder kijken dan je eigen leerroute? Dan kun je in jaar 1 kiezen voor een Cross Engineering project. Je werkt dan in een team met studenten uit de andere leerroutes om technische innovaties te ontwerpen voor echte bedrijven. Jullie werken daarbij samen met de engineers van die bedrijven.

Jaar 2, 3 en 4

Bij Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische bedrijfskunde kies je in het tweede een afstudeerrichting. Je volgt dit jaar zowel vakken als projecten binnen je eigen leerroute, maar krijgt ook les in een vak buiten je leerroute. Dit draagt er aan bij dat je later breder inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. In het derde jaar verken je de wereld buiten je afstudeerrichting: je doet een minor. Dit is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar. Daarnaast ga je in het derde jaar op stage om voor het eerst ervaring op te doen. Je ervaart hoe het is om te werken in een bedrijf. En je past je kennis toe in de echte wereld. In het vierde jaar ga je dieper in op je afstudeerrichting en doe je een afstudeeropdracht. Bij de leerroute Product Ontwerpen kies je pas in dit jaar je afstudeerrichting.

Bekijk hieronder de studie in cijfers:

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 14 februari 2022