Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

De opleiding kent vier verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Die leerroutes kies je direct wanneer je je inschrijft voor de opleiding. Twijfel je toch? Dan kun je de eerste 10 weken van de start van de opleiding nog switchen naar een andere leerroute. In de eerste twee jaar volg je één van de vier leerroutes, maar doe je ook kennis op van andere leerroutes. Daarna kies je een richting waarin je afstudeert.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wil je meer weten over de verschillende leerroutes? Bekijk dan de onderstaande pagina’s:

Brede opleiding

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, kun je ook kiezen voor vakken uit andere leerroutes. Zo ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. De opleiding is als volgt opgebouwd:

Jaar 1

Het eerste jaar is verdeeld in vier blokken van tien weken. Elk blok bestaat uit drie vakken of projecten . Voor alle leerroutes geldt dat je in het eerste blok theoriecolleges wiskunde krijgt. Deze kennis pas je vervolgens toe in een project dat bij jouw leergebied gepast. Die eerste paar weken word je intensief begeleid. Als we samen ervaren dat een andere leerroute (nog) beter bij jou past, kun je nog gewoon overstappen. In het tweede blok krijg je voor het eerst een ‘kroonvak’ van jouw leerroute. In de laatste twee blokken van het eerste studiejaar volg je twee theoretische vakken in combinatie met een project waarin je je kennis toepast. Ben je ambitieus en wil je verder kijken dan je eigen leerroute? Dan kun je in jaar 1 kiezen voor Cross Engineering projecten. Dat zijn multidisciplinaire projecten waarin je samenwerkt met studenten uit andere leerroutes.

Jaar 2, 3 en 4

In het tweede jaar kies je een afstudeerrichting. Je volgt dit jaar zowel vakken als projecten binnen je eigen leerroute, maar krijgt ook les in een vak buiten je leerroute. Daardoor ben je later breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. In het derde jaar verken je de wereld buiten je leerroute: je doet een minor. Dit is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar. Daarnaast ga je in het derde jaar op stage om voor het eerst ervaring op te doen. Je ervaart hoe het is om te werken in een bedrijf. En je past je schoolkennis toe in de echte wereld. In het vierde jaar ga je dieper in op je leerroute en doe je een afstudeeropdracht.

Bekijk hieronder de studie in cijfers:

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 13 oktober 2020