Hogeschool van Amsterdam

Engineering

Bachelor, voltijd

Een ingenieur maakt producten die ons leven leuker, gezonder en veiliger maken. Misschien ontwikkel jij een slimme hartmonitor voor een ziekenhuis. Of een sensorsysteem dat aardbevingen eerder ontdekt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ontdek de leerroutes van Engineering bij de HvA
 

 

Wat Engineering bij de HvA extra interessant maakt

Ben je ambitieus en wil je verder kijken dan je eigen leerroute, dan kun je in jaar 1 kiezen voor Cross Engineering projecten. Dat zijn multidisciplinaire projecten waarin je samenwerkt met studenten uit andere leerroutes.

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je sowieso een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, kun je ook kiezen voor vakken uit andere leerroutes. En ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Bij Engineering kies je voor Elektrotechniek, Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde of Product Ontwerpen. In de eerste 10 weken kun je nog switchen.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Als ingenieur kun je werken als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer, technisch specialist of verbeteraar van bedrijfsprocessen. Dit kan bijvoorbeeld bij ontwerp- en ingenieursbureaus en bedrijven op het gebied van fabricage van industriële en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer

Wat is Engineering?

Bij onze hbo-opleiding Engineering leer je hoe je machines, producten en productieprocessen ontwerpt, bestuurt en vermarkt. Het eindresultaat moet technisch goed werken, maar ook betaalbaar, aantrekkelijk vormgegeven, veilig en duurzaam zijn.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek