Hogeschool van Amsterdam

Engineering

Bachelor, voltijd

Maak jij later producten die ons leven beter en leuker maken? Bij de opleiding Engineering leer je hoe je machines, producten en productieprocessen ontwerpt, bestuurt en op de markt brengt. Je gaat daarbij aan de slag met alle aspecten die een goede ingenieur nodig heeft. Het eindresultaat moet namelijk niet alleen technisch goed werken, maar ook betaalbaar, aantrekkelijk vormgegeven, veilig en duurzaam zijn. Na het afronden van deze opleiding ontwikkel jij misschien wel een slimme hartmonitor voor een ziekenhuis. Of een sensorsysteem dat aardbevingen eerder ontdekt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

De opleiding kent vier verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Die leerroutes kies je direct. Twijfel je toch? Dan kun je de eerste 10 weken van je studie nog switchen. In de eerste twee jaar volg je een van de vier leerroutes, maar doe je ook kennis op van andere leerroutes. Daarna kies je een richting waarin je afstudeert.

Lees meer

Wat word je met de opleiding?

Er is veel vraag naar technici op de arbeidsmarkt. Als ingenieur kun je gaan werken als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer of technisch specialist. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een ontwerp- of ingenieursbureau en bedrijven op het gebied van de fabricage van industriële- en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Lees meer

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma, een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma. Voor een havo- of vwo-diploma zijn alle profielen mogelijk, behalve C&M.

Lees meer

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer

Wat Engineering bij de HvA extra interessant maakt

Ben je ambitieus en wil je verder kijken dan je eigen leerroute, dan kun je in jaar 1 kiezen voor Cross Engineering projecten. Dat zijn multidisciplinaire projecten waarin je samenwerkt met studenten uit andere leerroutes.

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je sowieso een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, kun je ook kiezen voor vakken uit andere leerroutes. En ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek