Hogeschool van Amsterdam

Engineering

Bachelor, deeltijd

Je hebt een leuke baan, in de techniek of ergens anders. Maar je wil graag verder. Je wil je kennis verbreden. Je wil jezelf ontwikkelen, uitdagen. Je wil doorgroeien, van een uitvoerende naar een coördinerende functie of misschien wel naar een managementrol. Of je wil je verder verdiepen als technisch specialist. Je wil daarvoor tijd vrijmaken, keuzes maken.

Tijdens de deeltijdopleiding Engineering ontwikkel jij je als professional en als persoon. Je leert over werktuigbouw en bedrijfskunde in de breedste zin. Je verdiept je in energietechniek en mechanica, maar je weet ook bedrijfsprocessen te optimaliseren en een business te ontwikkelen. Je leert hoe je van een vraagstelling naar een advies komt: hoe kan iets sneller, beter, efficiënter, goedkoper? 

Maar een engineer op hbo-niveau is meer dan een deskundige professional. Soms moet je doorbijten. Dan wordt pas tijdens een project of in een gesprek met je vaste studiebegeleider duidelijk waarom je iets moest leren. Jij leert samen te werken met mensen uit andere bedrijfstakken, rekening te houden met heel veel diverse factoren, systematisch te onderzoeken en ontwerpen, je meningen – je technisch inzicht – te onderbouwen met feitelijke argumenten.

Je studeert in deeltijd. Daardoor kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen op je werk. Het studieprogramma ondersteunt je hierbij. Een aanzienlijk deel van je studiepunten haal je namelijk met Werkend Leren. Hierin reflecteer je op wat je geleerd hebt en hoe je dat in jouw werkpraktijk hebt gebruikt. De eerste twee jaar zijn gelijk opgebouwd, in vier semesters van een half jaar. Elk semester heeft een thema, bijvoorbeeld Research & Analysis of Design & Development. Hierin volg je basis- en keuzevakken. Ook doe je een project dat je uitwerkt op je eigen werk. De volgende drie semesters, in het derde en vierde jaar, verdiep jij je steeds meer in jouw vakgebied. Je maakt een keuze voor Mechanical Engineering of Business Engineering. Je volgt bovendien een minor, binnen of buiten de HvA, en blijft met Werkend Leren de relatie leggen met je werkpraktijk. In het laatste half jaar laat je met je afstudeeropdracht zien hoe jij jezelf hebt ontwikkeld tot een breed inzetbare hbo-engineer.

Lees meer

De studiebelasting voor deze studie is ongeveer 20-25 uur per week. Op maandagmiddag en -avond heb je college van 14.00 - 22.00 uur. Daarnaast bestaat de opleiding uit huiswerk en het uitvoeren van opdrachten gerelateerd aan je werkomgeving. Je wordt hierbij begeleid door hbo-docenten met jarenlange bedrijfservaring.

Lees meer

Als je begint aan deze deeltijdopleiding heb je al een baan. Werk je in een technische omgeving, dan kun je misschien wel doorgroeien binnen deze organisatie. Maar met jouw verbrede visie en netwerk kun je ook ergens anders aan de slag. Je wordt organisatieadviseur, kwaliteitsmanager of technisch ontwerper. Je wordt productiemanager, projectingenieur of procesengineer. Je wordt hoofd bedrijfsbureau of mechanical engineer. Wat je ook wordt, je wordt een engineer van de toekomst.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2019, maar uiterlijk op 31 augustus 2019 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek