Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Communication and Multimedia Design

Op deze pagina vind je alle informatie over de inschrijfprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD).

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

STUDIEKEUZECHECK

De volgende datum voor de studiekeuzecheck is 13 april. Je kunt je aanmelden voor de ochtend of middag.

Zodra je je hebt ingeschreven voor de opleiding, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via hva.nl/vragenformulier.

Ben je al ingeschreven voor CMD en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan je mail in de gaten.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

We gaan ervan uit dat we dit jaar de studiekeuzecheck weer fysiek kunnen aanbieden. Mochten de maatregelen veranderen dan passen wij daar ons programma op aan.

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Met de studiekeuzecheck kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past. Deze dag is om te ervaren hoe een lesdag met docenten en studenten bij CMD eruit ziet en om alle vragen, die je nog hebt, te stellen. Voor ons is het een check om te kijken of jouw verwachtingen van de studie kloppen met wat wij je bij CMD bieden.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies. De studiekeuzecheck bestaat uit:

  • Een vragenlijst
  • Een huiswerkopdracht
  • Een toets
  • En een gesprek

Meer informatie volgt later.

Vragenlijst

Je moet een verplichte online vragenlijst invullen na je aanmelding op Studielink. Met deze vragen willen we nagaan of jij een goed beeld hebt van de opleiding. De vragenlijst wordt besproken tijdens de studiekeuzecheck.

Huiswerkopdrachten

Wil je echt weten hoe het is om bij CMD in Amsterdam te studeren? Dan hebben we een aantal opdrachten voor je die je thuis kunt maken. De huiswerkopdrachten zijn er zodat jij een goed beeld krijgt van het type huiswerk dat je kan verwachten. De huiswerkopdrachten worden nagekeken tijdens de studiekeuzecheck dag.

Bereid je goed voor. Klik hier!

Binnen twee weken na je online studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies vanuit de opleiding. Daarin geven we aan of de opleiding een goede keuze is voor jou. Verder is het de bedoeling dat jij zelfstandig de onderdelen van de studiekeuzecheck doorloopt en nadenkt of jouw ervaring overeenkomt met je verwachtingen en of deze opleiding bij je past.

Het advies is niet bindend, maar bedoeld om nog één keer te checken of je de juiste studie hebt gekozen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het advies, dan kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.


CMD BROCHURES

VRAGEN?

Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.


CROHO-NAAM

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Communication and Multimedia Design. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34092). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 november 2021