Inschrijven en studiekeuzecheck

Communication and Multimedia Design

Op deze pagina vind je alle informatie over de inschrijfprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD).

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2022-2023. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

STUDIEKEUZECHECK

De eerstvolgende datum voor de studiekeuzecheck is 5 juli. Je kunt je aanmelden voor de ochtend of middag.

Zodra je je hebt ingeschreven voor de opleiding, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via hva.nl/vragenformulier.

Ben je al ingeschreven voor CMD en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Dan ontvang je twee weken van te voren een mail met de informatie naar het huiswerk en de vragenlijst.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Met de studiekeuzecheck kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past. Deze dag is om te ervaren hoe een lesdag met docenten en studenten bij CMD eruit ziet en om alle vragen, die je nog hebt, te stellen. Voor ons is het een check om te kijken of jouw verwachtingen van de studie kloppen met wat wij je bij CMD bieden.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies. De studiekeuzecheck bestaat uit:

  • Een vragenlijst
  • Een huiswerkopdracht
  • Een (mondelinge) toets
  • En een gesprek

Vragenlijst

Je moet een verplichte online vragenlijst invullen. Met deze vragen willen we nagaan of jij een goed beeld hebt van de opleiding. De vragenlijst wordt besproken tijdens de studiekeuzecheck. Indien je al bent ingeschreven voor de opleiding en je je al hebt aangemeld, ontvang je twee weken van te voren een mail met informatie over het huiswerk en de vragenlijst.

Huiswerkopdrachten

Wil je echt weten hoe het is om bij CMD in Amsterdam te studeren? Dan hebben we een aantal opdrachten voor je die je thuis kunt maken. De huiswerkopdrachten zijn er zodat jij een goed beeld krijgt van het type huiswerk dat je kan verwachten. De huiswerkopdrachten worden nagekeken tijdens de studiekeuzecheck-dag.

HEB JE NOG VRAGEN? STEL ZE!

Je kunt je vragen stellen via vraaghetdestudent.nl: een website gebouwd door HvA-studenten om studiekiezers en studenten met elkaar in contact te brengen. Klik hier voor een overzicht van CMD studenten en hoe je ze kunt bereiken .

Daarnaast kun je ook altijd een gesprek aanvragen bij ons Onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.

Binnen twee weken na je online studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies vanuit de opleiding. Daarin geven we aan of de opleiding een goede keuze is voor jou. Verder is het de bedoeling dat jij zelfstandig de onderdelen van de studiekeuzecheck doorloopt en nadenkt of jouw ervaring overeenkomt met je verwachtingen en of deze opleiding bij je past.

Het advies is niet bindend, maar bedoeld om nog één keer te checken of je de juiste studie hebt gekozen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het advies, dan kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.

VRAGEN?

Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Communication and Multimedia Design. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34092). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).


CMD BROCHURES

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 12 mei 2022