Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Communication and Multimedia Design

Op deze pagina vind je alle informatie over de aanmeldprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD). Vanwege het coronavirus zal het dit jaar anders gaan dan normaal. We lichten toe waarom we onderdelen anders doen en hoe dat aansluit bij hoe wij werken bij CMD in Amsterdam.

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR LAATSTEJAARS MBO-4-STUDENTEN

Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden, kan ik toch aan het hbo starten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus één of een aantal kleine studieonderdelen niet hebt kunnen afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar.

Om te voorkomen dat studenten hierdoor niet kunnen doorstromen naar het hbo, wordt momenteel op landelijk niveau overlegd hoe de doorstroming naar het hbo voor deze studenten zo goed mogelijk geregeld kan worden. De HvA is aangesloten bij dit overleg en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra meer bekend is, lees je dat op deze pagina.

CROHO-naam

Deze opleiding is bij de DUO bekend onder code 34092. De officiële naam van deze opleiding is Communication and Multimedia Design, de zogeheten CROHO-naam.

Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en de accreditatie van CMD op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Gebruik hiervoor het stappenplan inschrijven. Een verplicht onderdeel van de inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten.

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via hva.nl/vragenformulier.

De data van de studiekeuzecheck Communication and Multimedia Design voor het studiejaar 2021-2022, kun je in het najaar van 2020 terugvinden op deze pagina.

Online vragenlijst

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet mogelijk om de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. Wel vul je een verplichte online vragenlijst in tijdens je aanmelding op Studielink. Met deze vragen willen we nagaan of jij een goed beeld hebt van de opleiding.

Huiswerkopdrachten, maar geen toets

Wil je echt weten hoe het is om bij CMD in Amsterdam te studeren? Dan hebben we een aantal opdrachten voor je die je thuis kunt maken. Het maken van deze opdrachten kan je misschien meer inzicht geven in jouw interesse voor de studie. Deze opdrachten doe je voor jezelf en zullen dus niet getoetst worden.

Bereid je goed voor. Klik hier!

Op basis van de beoordeling van de vragenlijst ontvang je, uiterlijk 2 weken na de studiekeuzecheck- vanuit de opleiding een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze is voor jou.

Verder is het de bedoeling dat jij zelfstandig de onderdelen van de studiekeuzecheck doorloopt en gaat nadenken of jouw ervaring hiermee overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding bij je past.

Het advies is niet bindend maar bedoeld om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. Mocht je vragen hebben n.a.v. het advies, dan kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 1 oktober 2020