Commerciële Economie

Bachelor, voltijd

Ben je commercieel ingesteld, internationaal georiënteerd en vind je het spannend om producten of diensten in de markt te zetten? Dan is de opleiding Commerciële Economie iets voor jou.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Kies jij voor een prettige balans tussen business & pleasure bij de opleiding Commerciële Economie?

Commerciële Economie is een gecertificeerde e-commerce opleiding. Als commercieel econoom breng je de buitenwereld naar binnen. Je vertaalt de wensen en behoeften van klanten naar verkoop- en marketingactiviteiten. En je bedenkt hoe je een product of merk het best onder de aandacht van de doelgroep kunt brengen. Als zelfstandig ondernemer laat je met marktonderzoek en inzicht in trends en ontwikkelingen je bedrijf beter scoren.

Hou je van sport wil je sport graag een centrale plek geven tijdens je opleiding? Kies dan in het tweede jaar voor de afstudeerrichting Sportmarketing.

Wat ga je leren?

Het eerste jaar begin je met een brede oriëntatie: je maakt kennis met sales, marktonderzoek, marketing en ondernemerschap. Je doet kennis op en traint je vaardigheden in bijvoorbeeld Engels, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Het werkterrein van een commercieel econoom is breed. Je kunt vaak aan de slag bij grote of kleine bedrijven, reclamebureaus, marktonderzoekbureaus, maar ook bij nonprofitinstellingen. Of je start je eigen marketingadviesbureau.

Bekijk de beroepen

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie