Hogeschool van Amsterdam

Commerciële Economie

Bachelor, voltijd

Ben je commercieel ingesteld, internationaal georiënteerd en vind je het spannend om producten of diensten in de markt te zetten? Dan is de opleiding Commerciële Economie iets voor jou.

Als commercieel econoom breng je de buitenwereld naar binnen. Je vertaalt de wensen en behoeften van klanten naar verkoop- en marketingactiviteiten. En je bedenkt hoe je een product of merk het best onder de aandacht van de doelgroep kunt brengen. Als zelfstandig ondernemer laat je met marktonderzoek en inzicht in trends en ontwikkelingen je bedrijf beter scoren.

Commerciële Economie is een gecertificeerde e-commerce opleiding. Digital Marketing vormt een zwaartepunt binnen de opleiding. In jaar twee specialiseer je je in een van de volgende afstudeerrichtingen: Marketing & Sales, Digital Marketing, Ondernemerschap of Sportmarketing.

Het eerste jaar begin je met een brede oriëntatie: je maakt kennis met sales, marktonderzoek, marketing en ondernemerschap. Je doet kennis op en traint je vaardigheden in bijvoorbeeld Engels, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Na het eerste jaar ga je dieper in op de theorie en praktijk. Naast de brede opleiding Commerciële Economie (Marketing & Sales) kun je ook kiezen voor de afstudeerrichtingen Digital Marketing, Ondernemerschap of Sportmarketing. Je hebt de mogelijkheid een meer persoonlijke invulling te geven aan je opleiding door het kiezen van je minor of bijvoorbeeld een internationale stage te lopen. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Het werkterrein van een commercieel econoom is breed. Je kunt vaak aan de slag bij grote of kleine bedrijven, reclamebureaus, marktonderzoekbureaus, maar ook bij nonprofitinstellingen. Of je start je eigen marketingadviesbureau.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Heb jij hulp nodig bij je studiekeuze? Bekijk dan deze video. Studenten en alumni vertellen over hun studie: Commerciële Economie, HRM, Bedrijfskunde, Finance & Control en International Studies.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie