Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Commerciële Economie 3-jarig traject

De opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject is een voltijd bacheloropleiding. Na drie jaar studeren heb je een volwaardig hbo-diploma. De studie bestaat uit een propedeuse van één jaar en een hoofdfase van twee jaar. Het 3-jarig traject is daarom bedoeld voor analytische, snel en hard werkende studenten.

Aandacht voor praktijkervaring, ondernemerschap en internationalisering is er volop tijdens de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor loopbaanoriëntatie zodat je weet wat je straks op de arbeidsmarkt kunt verwachten. Zie hieronder de opbouw per jaar. In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Sporten en Studeren bij Commerciële Economie

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar.

Onder andere door te sporten, ontwikkel je competenties (bijvoorbeeld: samenwerken) en vaardigheden (bijvoorbeeld: doorzettingsvermogen) die van grote waarde zijn tijdens de studie en later in het bedrijfsleven. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Je leert jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod is zeer divers. Zo zijn er sporten zoals roeien, tennis, klimmen, golf, fitness, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden studentensportactiviteiten (zoals Dam-tot-Damloop, sloeproeien, wintersportreis) georganiseerd.

Bekijk hier het sportfilmpje.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Heb jij hulp nodig bij je studiekeuze? Bekijk dan deze video. Studenten en alumni vertellen over hun studie: Commerciële Economie, HRM, Bedrijfskunde, Finance & Control en International Studies.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 april 2020
Tweedejaarsstudente Annick van Dijk - CE-3-jarig traject

Docenten zijn hier net mentoren. Ik leer veel van ze want ze brengen een hoop beroepservaring in de lessen mee

Lees verder