Built Environment

Bachelor, voltijd

Ben je gefascineerd door de combinatie van creativiteit en techniek? Dan is Built Environment een goede keuze voor jou. Met deze opleiding leer je hoe je gebouwen, gebieden en infrastructuur zoals wegen, bruggen en dijken zo inricht dat mensen er optimaal gebruik van kunnen maken. De hbo-opleidingen Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek zijn samen opgegaan in de brede bachelor Built Environment. Met deze opleiding maak je in het eerste jaar kennis met alle disciplines in de gebouwde wereld. Daarna verdiep je je kennis in een aspect dat je interessant vindt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Het eerste jaar van de opleiding is een kennismaking met alle disciplines in de gebouwde wereld. Je werkt veel samen in kleine groepjes en krijgt begeleiding van docenten die zelf in de bouwwereld werken. Aan het eind van het eerste jaar kies je één van de acht richtingen waarin je je verdiept en afstudeert. Dankzij deze combinatie van brede en diepe kennis kun je in de toekomst goed samenwerken met andere professionals, bijvoorbeeld stedenbouwkundigen, architecten en vastgoedbeheerders.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

De bouw is hard op zoek naar jonge, innovatieve technici die werken aan slimme oplossingen voor uitdagingen als klimaatverandering, grondstoffen die opraken en werken met robots. Na de opleiding kun je aan slag in verschillende functies zoals bouwtechnisch ontwerper, projectleider bij een projectontwikkelaar, waterbouwkundige of verkeerskundig ontwerper.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Met een Cultuur en Maatschappij-profiel op VWO niveau gelden afwijkende eisen. Heb je examen havo gedaan met het profiel C&M, dan kun je alleen toegelaten worden met deelcertificaten van het volwassenenonderwijs voor alle profielvakken van de profielen N&T of E&M.

Bekijk de selectieprocedure

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek