Hogeschool van Amsterdam

Built Environment

Bachelor, voltijd

De omgeving waarin wij wonen, werken en recreëren is voor een groot deel door mensen gebouwd. Tijdens de bacheloropleiding Built Environment leer je hoe je gebouwen, gebieden en infrastructuur zoals wegen, bruggen en dijken zo inricht, dat mensen er optimaal gebruik van kunnen maken.

Past Built Environment bij jou?

Ben je gefascineerd door de combinatie van creativiteit en techniek? Dan is Built Environment een goede keuze voor jou.

Je leert bijvoorbeeld hoe je slimme gebouwen en steden ontwerpt die bestand zijn tegen klimaatverandering. En je ontdekt hoe je materialen, grondstoffen, vorm en kleur duurzaam toepast in architectuur.

Het eerste jaar is een kennismaking met alle disciplines in de gebouwde wereld. Met deze brede kennis op zak, kies je één van de acht afstudeerrichtingen. Deze bereiden je voor op beroepen zoals architect, projectmanager in de bouw of watermanager.

Het eerste jaar is een kennismaking met alle disciplines in de gebouwde wereld. Aan het eind van het eerste jaar kies je een richting waarin je je verdiept en afstudeert. Dankzij deze combinatie van brede en diepe kennis kun je later goed samenwerken met andere professionals.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Als je deze brede bachelor-opleiding afgerond hebt, beschik je over specialistische kennis, maar ook over een veelzijdige basis. Dat biedt jou veel verschillende kansen in het ontwerp, de uitvoering, het onderhoud of het beheer van bouwwerken. Dit kun je doen bij de overheid, projectontwikkelaars, aannemingsbedrijven en architectenbureaus.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Hbo-Bouwkunde studeren? Kies Built Environment!

Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek zijn samen opgegaan in de nieuwe brede bachelor Built Environment. Bij de HvA is Bouwkunde dus geen aparte hbo-opleiding meer. 

Het voordeel van Built Environment bij de HvA is dat je in het eerste jaar brede kennis opdoet van alle disciplines in de gebouwde omgeving. Daarna verdiep je je kennis in een aspect dat je interessant vindt. In je latere werk heb je veel voordeel van deze brede kennis, omdat je samenwerkt met andere specialisten in de bouw.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek