Hogeschool van Amsterdam

Bestuurskunde

Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Bachelor, voltijd

Wil je een grote stad leren besturen? Als bestuurskundige werk je aan actuele grootstedelijke vraagstukken op het gebied van milieu, onderwijs, integratie en veiligheid.

Je helpt mee om maatschappelijke problemen op te lossen, meestal vanuit het openbaar bestuur. Denk aan de opvang van vluchtelingen, de rol van big data voor de leefbaarheid van de stad of de aanpak van jeugdwerkeloosheid.

Na afronding van je opleiding ben je wegwijs in het openbaar bestuur, kun je samenwerkingsverbanden aangaan, meedenken over beleidsvraagstukken en oplossingen aandragen. Je treedt op als verbinder tussen bewoners, politieke partijen, bedrijven en andere betrokkenen.

Bestuurskunde, iets voor jou?

Ben jij een echte netwerker, sociaal, taalvaardig en communicatief en wil je precies weten hoe de structuur van de overheid en maatschappelijke organisaties in elkaar steekt?

Dan is Bestuurskunde iets voor jou. En Amsterdam is dé plek om het vak te leren. Een dynamische metropool met unieke uitdagingen en een grote diversiteit aan betrokken partijen.

Bekijk de video: Bestuurskunde, iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Meer weten?

Op Instagram beantwoordt eerstejaarsstudent Megan vragen over de opleiding Bestuurskunde. Terugkijken? Dat kan! 

Vanaf het begin van de opleiding Bestuurskunde maak je kennis met de praktijk: je voert veel projecten uit bij opdrachtgevers in de stad of op landelijk niveau. Je werkt met organisaties in Amsterdam, zoals stadsdelen of fieldlabs, en daarmee speelt de opleiding zich gedeeltelijk af in de Amsterdamse wijken.

Lees meer

Na je afstuderen kun je als bestuurskundige werken in de dynamische context van een grote stad. Voorbeelden van beroepsrollen die je kunt vervullen zijn beleidsmedewerker, beleidsadviseur, consultant, accountmanager, wijkregisseur en (praktijk)onderzoeker.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma.

Wat zijn de toelatingseisen?

Schrijf je uiterlijk in op 1 juni via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig (reken hiervoor op circa 5 werkdagen). Na inschrijving is het verplicht deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de Hogeschool van Amsterdam uitgenodigd.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht