AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Fashion & Textile Technologies. Bachelor, voltijd

Ben je creatief, ambitieus, heb je lef en een passie voor mode? Ben je bereid om heel hard te werken om de uitdagingen in de mode-industrie aan te gaan? In de vierjarige bacheloropleiding Fashion & Textile Technologies biedt het Amsterdam Fashion Institute je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studieprogramma

AMFI, Amsterdam Fashion Institute, is het enige mode-instituut in Nederland dat in haar onderwijsprogramma de volledige modeketen behandelt: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie. Binnen AMFI krijg je de kans om je eigen vakkenpakket samen te stellen en je te ontwikkelen op de gebieden die jou het meest interesseren. Tijdens de bacheloropleiding worden vakken aangeboden binnen de dimensies van design, branding en business and development en is het mogelijk om onderdelen van deze dimensies te combineren. Op deze manier kun je jezelf ontwikkelen tot een specialist of generalist (allround professional). AMFI biedt alle programma's in het Nederlands en in het Engels aan.

Lees meer over het studieprogramma AMFI

Beroepsmogelijkheden

Na het afronden van je studie aan het AMFI ben je klaar om de arbeidsmarkt te bestormen. Tijdens en na je studie profiteer je van de uitstekende contacten die AMFI onderhoudt met de (internationale) mode-industrie en het bedrijfsleven. De drie dimensies dekken bovendien alle mogelijke beroepen in de (internationale) mode-industrie op bachelorniveau. Met een AMFI-diploma op zak kun je aan de slag als fashion designer, digital designer, fashion forecaster, production manager, concept developer, etc. Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren; een hbo-bachelor biedt hiervoor een goede basis.

Bekijk beroepen en werkvelden AMFI

Toelatingseisen

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Heb je een havodiploma met het profiel Cultuur en Maatschappij, dan geldt het vak wiskunde A of B als nadere vooropleidingseis. AMFI heeft een selectieprocedure voor alle studenten die zich uiterlijk 15 januari aanmelden via Studielink. Deze selectie bestaat onder andere uit het invullen van een huiswerkformulier, een opdracht op de selectiedag, een digitale multiple-choice test en een motivatiegesprek.

Bekijk de toelatingseisen AMFI

Inschrijven

Omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen, heeft het AMFI een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (430). Daarom vindt er een selectie plaats. Na je verzoek tot inschrijving word je door AMFI uitgenodigd voor deelname aan de selectie. Voor het studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 15 januari 2022 inschrijven voor het AMFI via hva.studielink.nl. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt minimaal drie werkdagen. AMFI is bij DUO bekend onder de naam Fashion & Textile Technologies.

Lees meer over de inschrijfprocedure AMFI
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie