Na je opleiding

Accountancy

Afgestudeerd? Met een hbo-bachelordiploma Accountancy zijn er verschillende carrièrepaden mogelijk, afhankelijk van je interesse en kwaliteiten. Je kunt doorstuderen voor RA of AA, of direct bij een nationaal of internationaal bedrijf gaan werken.

CARRIÈREKANSEN

Na de vervolgstudie tot Registeraccountant (RA) of Accountant-administratieconsulent (AA) werken afgestudeerden vaak bij een accountantskantoor. Na gemiddeld vijf jaar maken velen een vervolgstap in hun carriére en komen terecht in een interne audit- of controllersfunctie, waarbij de nadruk meer ligt op de interne processen van een bedrijf. Of je kunt op termijn CFO (Chief Financial Officer) of Financieel Directeur van een multinational worden.

De opleiding sluit goed aan op de beroepspraktijk. Zo loopt de opleiding voorop in de automatiseringsontwikkelingen: meer adviseren en minder handmatig samenstellen en controleren.

Wat staat er straks op je CV?

  • Assistent-accountant
  • Controller
  • Auditor
  • Accountant-administratieconsulent (na vervolgstudie)
  • Registeraccountant (na vervolgstudie)

VERDER STUDEREN

Wie verder studeert tot registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA) krijgt nóg meer mogelijkheden. Registeraccountants controleren bijvoorbeeld de jaarrekeningen van middelgrote en grote ondernemingen. Accountant-administratieconsulenten adviseren ondernemingen over bedrijfsadministratie, belasting, bedrijfsopvolging, financiering, leningen, verzekeringen en pensioenen.

Als je wil worden opgeleid tot accountant-administratieconsulent (AA) volg je nog een post-bachelor op hbo-niveau. Wanneer je registeraccountant (RA) of controller wil worden, dien je eerst een master en een postmaster te volgen.

Hogescholen en universiteiten geven aan of en onder welke voorwaarden, je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen zijn. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- of schakelprogramma.

De opleiding Accountancy aan de HvA is een goede voorbereiding op een opleiding tot registeraccountant (RA) aan de Universiteit van Amsterdam of een andere universiteit (3 jaar in deeltijd). De opleiding is ook een passende opstap naar de opleiding accountant-administratieconsulent (AA) bij bijvoorbeeld Hogeschool Utrecht of Avans+ in Amsterdam.

EEN MASTER VOLGEN AAN DE UVA

De opleiding Accountancy van de Hogeschool van Amsterdam heeft afspraken gemaakt met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Na je bachelor Accountancy kun je verder studeren voor de master en postmaster Accountancy aan de UvA. Om die overstap te maken, volg je eerst een half jaar een schakelprogramma (als je geen HvA-doorstroomminor hebt gevolgd) en daarna de master.

TITEL EN DIPLOMA

Na het afronden van de opleiding Accountancy ontvang je het diploma Accountancy en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Bekijk hieronder het filmpje voor een impressie van de diploma-uitreiking.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Sfeerimpressie diploma-uitreiking Accountancy

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 9 december 2020