Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Accountancy

De opleiding Accountancy is een vierjarige praktijkgerichte voltijd bacheloropleiding. Je wisselt colleges af met praktijkgerichte opdrachten waar je alleen of in groepsverband aan werkt.

Theorie en praktijk

Bereid je voor op vakken als Wiskunde en Statistiek, Bedrijfsadministratie, Externe Verslaggeving en Belastingrecht. Naast deze vakkennis leer je alle vaardigheden die je in de beroepspraktijk nodig hebt. Denk aan juridische en onderzoeksvaardigheden, Excel, samenwerken, projectmatig werken en het schrijven van adviesvoorstellen. Verder word je op het beroep accountant voorbereid met workshops en gastcolleges over de beroepspraktijk.

Aandacht voor jou

Je staat er niet alleen voor bij Accountancy. Er is namelijk veel persoonlijk contact tussen jou, medestudenten en docenten: samen leren, sporten, werken en netwerken. In jouw klas zit je met gemiddeld 28 studenten samen (werkgroepgrootte). Bepaalde trainingen, projecten en modules worden gegeven in kleinere samenstellingen.

Internationalisering

Internationalisering is ook een belangrijk thema binnen de opleiding. Het accountantsberoep wordt sterk beïnvloed door internationale ontwikkelingen. Er is hierom veel aandacht voor (zakelijke) Engelse taalvaardigheden.

Gemeenschappelijke propedeuse

Je volgt in de propedeuse hetzelfde studieprogramma als studenten van de opleidingen Finance & Control / Bedrijfseconomie en Finance, Tax and Advice. Je kiest bewust voor één van de drie opleidingen en je schrijft je via Studielink in bij de opleiding van jouw keuze. Als je na het eerste jaar vindt dat Finance & Control of Finance, Tax and Advice beter bij je past, dan kun je zonder studievertraging overstappen en starten in het tweede jaar. De voorwaarde is dat je genoeg studiepunten moet hebben, wil je deze overstap kunnen doen na het eerste jaar. Genoeg studiepunten betekent dat je moet voldoen aan de BSA-norm.

Benieuwd naar je vakken? Lees hiervoor onze studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 19 oktober 2018

Alumnus Thijmen van der Voort over Accountancy

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien