Hogeschool van Amsterdam

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Leraar van de eerste graad Lichamelijke Opvoeding. Bachelor, voltijd

Wil je kinderen en jongeren leren sporten en bewegen? Ben je fit, enthousiast en graag actief? Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) leer je hoe je als gymleraar leiding geeft aan groepen. Je loopt vanaf het eerste jaar stage en bent zelf volop sportief bezig.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Tijdens de ALO leer je alles wat je moet weten over lesgeven en bewegen. Je krijgt vakken zoals Motorisch Leren, Psychologie, Pedagogiek en Communicatie. Een gymdocent moet ook beschikken over medisch-biologische kennis. Dit leer je met vakken zoals Anatomie, Fysiologie en EHBSO.

Bekijk studieprogramma ALO

De contacttijd bij de ALO bestaat uit colleges, practica en project- en studiebegeleiding. Je hebt in het eerste jaar 18 contacturen per week. Naast de contacttijd besteed je ongeveer 22 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoek.

Hoeveel tijd besteed je aan de studie?

Klaar met de ALO? Dan kun je gymleraar worden of bijvoorbeeld aan de slag als trainer/coach, sportbuurtwerker, bewegingsdeskundige of activiteitenbegeleider outdoor.

Bekijk beroepen en werkvelden ALO

Je wordt tot de ALO toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Qua vooropleiding gelden geen aanvullende eisen, wel aanbevelingen: het profiel Natuur en Gezondheid sluit het beste aan op de ALO en het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) in je examenpakket is een pluspunt. Daarnaast moet een sportarts je medisch goedkeuren. Let op: in verband met de coronacrisis heeft de ALO Amsterdam de motorische toelatingstest voor het studiejaar 2020-2021 afgeschaft.

Bekijk toelatingsprocedure ALO per vooropleiding

Je kunt je van 1 oktober 2019 tot uiterlijk 1juni 2020 inschrijven voor de ALO via hva.studielink.nl.

Lees meer over inschrijven ALO
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding