Hogeschool van Amsterdam

Van mbo naar hbo

Ben je bijna klaar met je mbo-opleiding, dan sta je voor een belangrijke keuze. Wil je werken, doorstuderen of een combinatie van beide? Kies je voor een hbo-opleiding, dan is het belangrijk dat je goed weet wat studeren op het hbo inhoudt.

Belangrijke informatie voor laatstejaars mbo-4-studenten die zich ingeschreven hebben bij een hbo-opleiding

Situatie: Ik heb me voor 1 juni ingeschreven voor een hbo-opleiding, maar heb mijn mbo-diploma nog niet, omdat ik vanwege de maatregelen rondom het coronavirus een aantal kleine studieonderdelen niet kon afronden. Kan ik toch aan de HvA starten in september?

Wij kunnen ons voorstellen dat je door de maatregelen rondom het coronavirus één of een aantal kleine studieonderdelen niet hebt kunnen afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je niet kunt starten aan de HvA in september. Met een positief afrondingsadvies van je mbo-opleiding, kun je starten met een hbo-opleiding. Je hebt dan tot 31 december 2020 de tijd om je mbo-opleiding af te ronden. Daarnaast volg je vakken op de hbo-opleiding.

Kom jij in aanmerking voor een positief afrondingsadvies?
Je hebt je voor 1 juni ingeschreven bij één of meerdere hbo-opleidingen. Je kunt je mbo-opleiding vanwege de maatregelen rond de coronacrisis op één of een aantal kleine onderdelen niet afronden.

  • Neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleider of LOB-docent van jouw mbo-opleiding.
  • Hij of zij bepaalt of jij in aanmerking komt voor een positief afrondingsadvies.
  • Lever je afrondingsadvies zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in bij de HvA. De studentenadministratie informeert je eind juni per e-mail hoe je dit doet. Houd hiervoor je e-mail in de gaten en controleer ook je spambox regelmatig.
  • Nadat jouw positief afrondingsadvies door de HvA is ontvangen, neemt een begeleider van de HvA na 15 augustus contact met je op. Samen bespreek je hoe je de mbo-vakken én hbo-vakken kunt combineren, met als uitgangspunt dat je vóór 31 december 2020 je mbo-diploma haalt. Mocht je deze deadline niet halen, word je uitgeschreven bij de hbo-opleiding en kun je in studiejaar 2020-2021 je hbo-opleiding niet meer voortzetten.

Heb je nog vragen over deze regeling? Neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleider of LOB-docent van je mbo-opleiding.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wanneer je als mbo'er de overstap maakt naar het hbo, kun je uit verschillende typen onderwijs kiezen.

Lees meer

Studeren aan het hbo is anders dan je op het mbo gewend bent. Er wordt meer eigen inbreng van je verwacht en er wordt op een andere manier lesgegeven.

Lees meer

Wie zich goed voorbereidt op zijn vervolgstudie heeft een grotere kans om te slagen. Dat blijkt uit alle onderzoeken naar studiesucces. Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden:

Lees meer

Als je na een goede oriëntatie weet welke opleiding je wilt gaan doen, is het tijd om je in te schrijven.

Lees meer

Overweeg jij om van het mbo naar het hbo te gaan? YouTuber Joey sprak met Eveline over hoe zij dat vond!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 17 augustus 2020