Hogeschool van Amsterdam

Van mbo naar hbo

Ben je bijna klaar met je mbo-opleiding, dan sta je voor een belangrijke keuze. Wil je werken, doorstuderen of een combinatie van beide? Kies je voor een hbo-opleiding, dan is het belangrijk dat je goed weet wat studeren op het hbo inhoudt.

Belangrijke informatie voor laatstejaars mbo-4-studenten

Situatie: Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden, kan ik toch aan het hbo starten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus één of een aantal kleine studieonderdelen niet kunt afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar.

Om te voorkomen dat studenten hierdoor niet kunnen doorstromen naar het hbo, wordt momenteel op landelijk niveau overlegd  hoe de doorstroming naar het hbo voor deze studenten zo goed mogelijk geregeld kan worden. De HvA is aangesloten bij dit overleg en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra meer bekend is, lees je dat op deze pagina.

Wil je in september kunnen starten met een voltijd HvA-opleiding met een studiekeuzecheck, meld je dan voor 1 juni 2020 aan. De inschrijving voor selectie-opleidingen is al gesloten.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wanneer je als mbo'er de overstap maakt naar het hbo, kun je uit verschillende typen onderwijs kiezen.

Lees meer

Studeren aan het hbo is anders dan je op het mbo gewend bent. Er wordt meer eigen inbreng van je verwacht en er wordt op een andere manier lesgegeven.

Lees meer

Wie zich goed voorbereidt op zijn vervolgstudie heeft een grotere kans om te slagen. Dat blijkt uit alle onderzoeken naar studiesucces. Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden:

Lees meer

Als je na een goede oriëntatie weet welke opleiding je wilt gaan doen, is het tijd om je in te schrijven.

Lees meer

Overweeg jij om van het mbo naar het hbo te gaan? YouTuber Joey sprak met Eveline over hoe zij dat vond! 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 9 april 2020