Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

mw.  M. Koomen (Michelle)

Projectcoördinator Lab Social Entrepreneurship

Michelle werkt als project coördinator voor het Entrepreneurial Lab Social Entrepreneurship, en ze faciliteert het onderzoek en legt de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de praktijk. Verder werkt ze als community manager bij verschillende projecten gericht op sociaal en duurzaam ondernemen vanuit het HvA brede programma ondernemerschap.

Tijdens haar reizen, vrijwilligerswerk en studies heeft Michelle vanuit de eerste hand gezien hoe belangrijk, maar ook hoe leuk sociaal ondernemen is. Zij ziet sociaal ondernemerschap als een creatievere manier van ondernemen doordat de ondernemer constant bezig bent met het bedenken van slimme innovatieve oplossingen.

Als starter op de arbeidsmarkt is het spannend om met sociaal ondernemen te beginnen vanwege de vele onzekerheden, daarbij wordt het steeds populairder maar is er nog steeds te weinig over bekend. Vanuit het programma ondernemerschap organiseren wij diverse evenementen om studenten te ondersteunen, te motiveren en te inspireren. Verder faciliteert het lab praktijkgericht onderzoek naar maatschappelijke problemen in de stad en de bijdrage die sociale ondernemingen daarbij kunnen leveren.