Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Smart City Academy

Het starten, managen en opschalen van smartcityprojecten

De Smart City Academy ontwikkelt kennis, onderzoek en onderwijs over smart city projecten. Ons doel is om smart city projecten te versnellen en te versterken. Dat doen we door het onderzoeken van succesfactoren van het Amsterdamse innovatie-ecosysteem: hoe kun je duurzame impact maken met smartcityprojecten? De Smart City Academy is een kennishub voor Amsterdam Smart City. Onze missie is om onze kennis te delen en de Smart City professionals van de toekomst op te leiden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van smartcityprojecten multidisciplinair moet zijn. Onze expertise richt zich daarom op expertise en samenhang bijvoorbeeld op het gebied van technologie, ondernemerschap, innovatie, ontwerp, participatie en governance, stedelijke data en psychologie.

Ondernemerschap in de Smart City

Ondernemerschap is een van de onderzoeksgroepen verbonden aan de Smart City Academy. Voor het creëren van duurzame en slimme oplossingen in de stad zijn vaardigheden en kennis op het gebied van ondernemen essentieel. De onderzoekers dragen bij aan de ontwikkeling van kennis en tools op het gebied van innovatie, nieuwe businessmodellen en collaboratief ondernemen.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 3 april 2020