Programma Ondernemerschap

MKB Innovatietraineeship

Het MKB Innovatietraineeship is een uniek traineeprogramma van de Hogeschool van Amsterdam. Het programma biedt studenten de kans om af te studeren op een innovatievraagstuk van de praktijk: het midden- en kleinbedrijf, oftewel het MKB. Dé drijvende kracht achter de Nederlandse economie. De eerste fase bestaat uit het afstudeerproject en na het afronden van de studie komt de student in dienst bij het MKB-bedrijf (mits het beide partijen goed bevalt natuurlijk). Vanaf dat moment worden de eerste carrièrestappen gezet als trainee en wordt het innovatieproject verder ontwikkeld.

Tijdens het gehele traineeship onderzoekt de student een innovatievraagstuk van een MKB-bedrijf. Dit traject wordt ondersteund met individuele coaching van een innovatiecoach van de hogeschool. Daarnaast biedt het traineeship mogelijkheden om netwerken uit te breiden, de nieuwste kennis in de praktijk te zien bewegen en worden innovaties – gebaseerd op de nieuwste kennis vanuit onderzoek - in de praktijk van het MKB getoetst en geïmplementeerd.

Daarnaast zijn er maandelijks MKB Innovatietraineeship Meet-Ups: mogelijkheden om te netwerken, mkb bedrijven te bezoeken, en inspirerende masterclasses en praktische workshops te volgen. Professionele en persoonlijke ontwikkeling staan hierbij voorop. Na je afstuderen starten? Dat kan ook. Mail ons voor een kennismaking.

Op dit moment is het niet mogelijk je in te schrijven voor het traineeship. Houd deze website in de gaten voor updates over het programma. Voor andere programma's omtrent innovatie en ondernemerschap kijk op https://www.hva.nl/ondernemerschap

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 14 juli 2022