Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

‘Meld je aan voor regeling en combineer ondernemen en studeren'

30 apr 2019 11:35 | Ondernemerschap

De podcast Even doorpraten van HvanA stond afgelopen week in het teken van studentondernemers, hun successen en valkuilen en een oproep van lector Entrepreneurship Ingrid Wakkee aan studenten met een eigen bedrijf zich aan te melden voor de Ondernemersregeling van de HvA.

Wakkee legt onder meer uit wat de Ondernemersregeling kan betekenen voor studenten die hun studie willen afronden en tegelijkertijd een onderneming met potentie willen laten groeien.
De eerste studenten maken inmiddels gebruik van de Ondernemersregeling van de HvA. Om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld aanpassingen in het studieprogramma, een stage of afstuderen in de eigen onderneming, moeten de student en het bedrijf wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, net zoals dat geldt voor de vergelijkbare regeling voor topsporters.

Programma Ondernemerschap

Het Programma Ondernemerschap ondersteunt studentondernemers met inschrijven voor de Ondernemersregeling. Die ondersteuning geldt ook voor studenten met een eigen bedrijf of ideeën daarvoor die in eerste instantie niet in aanmerking komen voor de regeling, maar op een andere manier gebruik kunnen maken van het netwerk, educatie en inspiratie van Programma Ondernemerschap.

Meer informatie over de Ondernemersregeling en aanmelden

Podcast: Even doorpraten met ondernemende studenten

Verder lichten in de HvanA-podcast Even doorpraten studenten van de minor Ondernernemerschap hun ondernemersideeën toe en legt minor-coördinator Rutger Siebenga uit hoe ze worden begeleid en of al die originele start-ups de zakenwereld overleven.

Luister de volledige podcast van HvanA over studentondernemers terug