Programma Ondernemerschap

Generation Blockchain

Empowering Educators and Students

Evenement

Hoe gebruik je Blockchain-technologie in het onderwijs? Leer meer over het integreren van innovatieve Blockchain-leermiddelen in jouw lespraktijk.

Tijdens het evenement maak je kennis met het Generation Blockchain-project en kom je in contact met boeiende sprekers en collega's. Het is een goede gelegenheid om meer te leren over innovatieve educatieve Blockchain-middelen.

Het project hanteert een 'train-the-trainers'-concept en biedt zorgvuldig ontworpen hulpmiddelen met als doel het vertrouwen, de kennis en de vaardigheden van docenten te vergroten bij het effectief onderwijzen van Blockchain-technologie. Toegankelijke materialen, waaronder Inverted Learning Resources en een zeer goed gewaardeerde Generation Blockchain Online Course zijn voorbeelden van deze hulpmiddelen.

Programma

13.30 – 13.45 Introductie – Ingrid Wakkee (Lector van het lectoraat Ondernemerschap en van het Centre for Economic Transformation aan de HvA)
13.45-14.15

Interactieve workshop

- Blockchain sentiment: Reading the room

- Wooclap facilitated discussion

14.15-14.45 Presentatie over Generation Blockchain en een korte rondleiding door online middelen – Mike Russell (Onderzoeker bij het lectoraat Ondernemerschap en docent binnen de Faculteit Economie, Recht en Ondernemerschap aan de HvA)
14.45-15.15 Student Blockchain Association Netherlands (SBAN): Hoe houden Nederlandse studenten zich bezig met Blockchain? - Vince van Hoesel (Founder & Co-President)
15.15-15.45 Break
15.45-16.30 Key note speaker:

Yip Thy-Diep Ta: Web3 and the token economy

Founder: SystAIn3r - 100 Women in AI & Web3 for Sustainability
Co-Founder: DLT Talents

16.30-17.00

Panel Discussie (Moderator: Mike Russell)

Panelleden: Yip Thy-Diep Ta, Vince van Hoesel, Generation Blockchain deelnemers

17.00-18.00 Afsluiting & Netwerkmoment

Locatie

AUAS Business Campus | Corry Tendeloohuis (CTH)

Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam

Routebeschrijving

Deel deze uitnodiging gerust met relevante personen uit je onderwijsnetwerk.

Voordelen van het gebruik van blockchaintechnologie

De verwachting is dat blockchaintechnologie tal van sectoren gaat transformeren door transparantie te bevorderen en eerlijke economische, sociale en duurzame groei en innovatie op wereldwijde schaal te stimuleren. Om ten volle te profiteren van de kansen die blockchain biedt, is het cruciaal dat (toekomstige) ondernemers, managers en beleidsmakers zich bewust worden van mogelijke toepassingen. Dit betekent niet alleen dat ze nieuwe kansen moeten leren herkennen, maar ook een beter begrip moeten krijgen van ethische aspecten, zoals democratische processen, privacy en regelgevende naleving.
Lees meer over blockchaintechnologie in het hoger onderwijs

Over het onderzoeksproject

Generation Blockchain is een consortiumproject, medegefinancierd door de Europese Unie. Dit 'multiplier event' wordt georganiseerd door het lectoraat Ondernemerschap en de Amsterdam School of International Business van de Hogeschool van Amsterdam (partners van het Generation Blockchain-project).

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 10 november 2023

Datum

Startdatum 21 nov

Tijd

13:30 - 18:00 uur