Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Informatiebijeenkomst MKB Innovatietraineeship voor onderzoekers

Evenement

Ben je op zoek naar interessante casuïstiek voor het onderzoek in het MBK? Doe je onderzoek bij MKB bedrijven? Of wil je (onderzoek)relaties verdiepen met MKB bedrijven?

We nodigen je uit voor de informatiebijeenkomst op donderdag 7 oktober van 16:00 – 17:00.

In het kort over het MKB Innovatietraineeship:

Een innovatietrainee werkt gedurende 1,5 jaar aan een innovatietraject van een MKB-onderneming begeleid door onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam. De pilot is opgezet om de kennis die is ontwikkeld binnen de Hogeschool van Amsterdam te laten bijdragen aan innovatiekracht van het MKB. Onderzoekers krijgen zo toegang tot interessante casuïstiek binnen het MKB en de relatie tussen MKB en lectoraat wordt versterkt.

Wat is een innovatietrainee?

Het start met het innovatievraagstuk van het MKB-bedrijf. Een innovatietrainee van de hogeschool doet onderzoek naar het innovatievraagstuk bij de MKB-onderneming. Eerst als afstuderende student en vervolgens, na het afstuderen, in dienst van de onderneming. De hogeschool begeleidt de innovatietrainee bij het onderzoek en het toepassen van de onderzoekresultaten. Het MKB innovatietraineeship team van de HVA faciliteert een een traineeprogramma. Zo ontwikkelt de innovatietrainee (soft)skills die in het bedrijfsleven van belang zijn, zoals ondernemerschaps-, innovatie- en managementvaardigheden.

Welke voordelen biedt een innovatietrainee?

  • Het lectoraat krijgt toegang tot relevant casuïstiek binnen het MKB. De relatie tussen de onderzoekers van de hogeschool en het MKB-bedrijf wordt versterkt, dit leidt tot een duurzame onderzoek relatie.
  • Het praktijkgerichte onderzoek van de innovatietrainee is toegesneden op het vraagstuk in de onderneming, wat kan bijdragen aan onderzoek binnen het lectoraat.

Subsidie

Dit programma is een gesubsidieerd SIA programma waarbij circa 2/3 van de uren onderzoek begeleiding worden gesubsidieerd en 1/3 is co-financiering. In dit plaatje een overzicht inclusief de uren. Neem gerust contact op voor vragen en suggesties. In de bijlage vind je aanvullende informatie over het MKB Innovatietraineeship.

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst of neem contact op met Jildou Steensma voor meer informatie.

Jildou Steensma, j.e.steensma@hva.nl / 0618110172
Kwartiermaker Pilot MKB Innovatietraineeship.

Voor meer informatie: www.hva.nl/mkbtraineeship

Alvast meer weten?

Bekijk hier wat het MKB Innovatietraineeship inhoudt, hoe het programma eruitziet en hoe je je kan aanmelden

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 7 september 2021

Datum

Startdatum 07 okt

Tijd

16:00 - 17:00 uur

Contact