Programma Ondernemerschap

De Sustainable Development Goals in onderwijs & ondernemerschap

Sandra Pellegrom, Ingrid Wakkee en Peter Wollaert geven ons handvaten

Evenement

Bij deze bijeenkomst geeft Peter Wollaert, Director of CIFAL FLanders, ons een deep dive in de thematiek van de SDGs en vervolgens voorbeelden van hoe het onderwijs met de goals aan de slag kan gaan. Met deze combinatie hopen wij handvatten te geven voor alle collega’s (en zo de student) in de zaal om ook aan de slag te gaan met het behalen van de SDGs.

De Sustainable Development Goals (SDGs) moeten een einde beogen te maken aan onder andere armoede, ongelijkheid en klimaatverandering; het uitgangspunt voor de toekomst van de wereld (2030). Daarom hebben wij samen met onze nationale SDG coördinator Sandra Pellegrom de handen ineen geslagen en een bijeenkomst neergezet om deze op aansprekende wijze naar een tastbaar niveau te brengen zodat docent en staff (en zo de student) er daadwerkelijk mee aan de slag kan gaan.

15.30 – 15.40 Opening

15.40 – 16.00 Wat zijn de SDGs en wat doet Nederland ermee?
Sandra Pellegrom, Nationale SDG coordinator

16.00 – 16.30 Hoe we als hogeschool in de praktijk aan de slag kunnen gaan met de SDGs
Peter Wollaert, Director of CIFAL Flanders

16.30 – 16.45 Ondernemerschap en de SDGs
Ingrid Wakkee, lector ondernemerschap

16.45 – 17.00 Q&A

Alle deelnemers krijgen na afloop een infobrochure, de PowerPoint in PDF, een SDG infosheet en opvolging van mogelijke inhoudelijke vragen.

WBH 01B17

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 7 februari 2020