Programma Ondernemerschap

Entrepreneurship College - SDG #1 Edition

SDG 1: No Poverty

Evenement

SDG 1 gaat over het beëindigen van armoede. Volgens de Verenigde Naties is dit het allerbelangrijkste doel. In 2030 mag niemand meer in extreme armoede leven. Maar wat houdt deze goal nog meer in? Hoe zit het met armoede in Nederland? En hoe kan je als ondernemer bijdrage aan het behalen van de goal?

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol? Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologieën.

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

10 oktober zal SDG 1, einde aan armoede, behandeld worden. Doel 1 houdt meer in dan alléén extreme armoede. Sociale zekerheid, maar ook gelijke rechten spelen een belangrijke rol. In dit college zal de expert spreker dieper op de goal in gaan en komt er een ondernemer spreken over hoe je vanuit je eigen onderneming het beste aan deze goal kunt werken en welke middelen en technologieën je kunt inzetten.

Onze expert Edith van Ewijk werkt als onderzoeker voor de Universiteit van Amsterdam en Stichting NCDO. Ze publiceerde over de Sustainable Development Goals, de hulp- en handel agenda, mondiale gezondheid, landrechten en migratie. Ze heeft werk- en onderzoekservaring in Marokko, Turkije, Indonesië, Kenia en Bolivia.

Dit keer zal zij antwoord geven op de volgende vragen rondom SDG 1: wat is precies het doel zoals bedoeld door de V.N. en stand van zaken? Waarom is het belangrijk? Hoe verhoudt dit zich tot uw eigen werk op dit gebied? Waar ziet je mooie voorbeelden van of kansen voor (sociaal) ondernemers om een bijdrage te leveren aan het bereiken van deze doelen.

Na Edith komt Tey El-Rjula zijn verhaal vertellen. Tey komt uit Koeweit en is zijn identiteit kwijt geraakt door oorlog. Eenmaal in Nederland kwam hij in een asielzoekerscentrum terecht en ontmoette velen met hetzelfde probleem. "Onzichtbaar" zijn. Hier werd hij door geïnspireerd en gemotiveerd en startte de blockchain tech startup Tykn. Hoe dit in relatie staat met de sustainable development goals en wat hij tot nu toe heeft bereikt vertelt hij in het entrepreneurship college bij de Tropen!

17.15 - 17.30 Aankomst Restaurant de Tropen
17.30 - 18.00 Expert: TO BE ANNOUNCED
18.00 - 18.30 Innovatieve start-up: TO BE ANNOUNCED
18.30 - 18.40 Update nieuwste technologieën
18.40 - 18.50 Q&A
19.00 - 20.00 Happy Hour @Cafe de Tropen

Jos Hummelen (SO/Creatie) zal de events modereren.

Entrepreneurship College

Entrepreneurship College - The SDG Edition is een innitiatief van het KIT Royal Tropical InstituteHvA - Hogeschool van AmsterdamDe Tropen café & restaurant and the SDG House.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 3 oktober 2019