Hogeschool van Amsterdam

Leraar voor een dag

Word leraar voor een Dag

Leraar voor een Dag zal in november opnieuw worden aangeboden. Doe mee en ontdek of je talent hebt voor het beroep van leraar basisonderwijs. Op 12 november krijg je een workshop bij Hogeschool iPabo en op 13 november loop je een dag mee met een leerkracht op een basisschool in Amsterdam.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Met deelname aan Leraar voor een Dag kun je ontdekken of het beroep van leraar basisonderwijs iets voor jou is. Je loopt een dag mee met een leraar op een Amsterdamse basisschool in de buurt en je geeft zelf een les. Je zult zien dat jouw achtergrond en ervaringen met het kleurrijke leven in Amsterdam goed van pas komen. Leerlingen herkennen zich in een juf of meester die weet hoe het is om in Amsterdam te wonen en te leven. En wie weet, ontdek je de leraar in jou!

Voorbereiding

Je krijgt een workshop over hoe je een les voorbereidt en geeft. Studenten van de Pabo HvA, Hogeschool iPabo en van de Universitaire Pabo van Amsterdam helpen je daarbij.

Leraar voor een Dag

Op de dag erna ga je op een basisschool in Amsterdam meelopen met een leraar en geef je zelf een les. We doen ons best je te plaatsen op een school in de buurt.

Data

12 en 13 november

Locatie

Hogeschool iPabo
Jan Tooropstraat 136
1061 AD Amsterdam

Meedoen en aanmelden

Wil jij meedoen? Vraag dan eerst toestemming aan de decaan van je school. Je kunt je vanaf eind september a.s. online aanmelden via deze website.

Aanmelders Leraar voor een Dag maart jl. kunnen deelnemen in november

In verband met de Coronamaatregelen in het voorjaar is besloten om Leraar voor een dag uit te stellen tot het najaar. Heb je je aangemeld voor deelname in maart, dan word je opnieuw uitgenodigd via e-mail voor deelname op 12 en 13 november. Zet deze data alvast in je agenda.

Coronamaatregelen

Onze instellingen volgen de richtlijnen van het Kabinet en RIVM, omdat we willen bijdragen aan veiligheid en gezondheid van onze studenten en medewerkers. Met de verruiming van de maatregelen die met ingang van juli zijn ingegaan, hebben we ruimte gekregen om deze activiteit op locatie uit te kunnen voeren. Mochten er in het najaar aangescherpte maatregelen worden genomen, dan zullen wij deze activiteit in een andere vorm aanbieden.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 14 juli 2020

Leraar voor een dag 2019

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien