Legal Tech Lab

Merel Kramps

Testimonial

Merel Kramps

“In juni 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn afstudeeronderzoek heb ik bij de Legal Tech Studio van ARAG mogen doen. In mijn onderzoek stond het ontwikkelen van een mensgerichte ontslagtool voor werkgevers centraal."

"Door bezig te zijn met juridische dienstverlening vanuit andere invalshoeken is mijn passie voor legal tech aangewakkerd."

Merel Kramps - Heeft stage gelopen bij ARAG, nu werkzaam bij Codator

"Tijdens mijn onderzoek ben ik interdisciplinair bezig geweest. Niet alleen arbeidsrecht, maar ook user experience, het opstellen en configureren van beslisbomen in kennissystemen hebben de revue gepasseerd. Door bezig te zijn met juridische dienstverlening vanuit andere invalshoeken is mijn passie voor legal tech aangewakkerd.

In mijn afstudeeronderzoek heb ik met een aantal kennisystemen gewerkt, maar uiteindelijk heb ik mijn beslisboom geconfigureerd in Adapting Legal. Zij bieden een no-code oplossing waarmee ik goed mijn beslisboom kon vertalen naar een vragenlijst met output naar een document. Na mijn afstuderen heb ik een jaar samengewerkt met Adapting Legal aan verschillende projecten.

Nu werk ik als Klantadviseur bij Codator, een bedrijf dat zich richt op mensgerichte online juridische dienstverlening bij echtscheidingen. Ik hoop in de toekomst door te kunnen groeien naar een positie waarin ik de klantreis binnen juridische dienstverleners kan verbeteren, onder andere door het inzetten van technologie en design.”

Logo ARAG