Kenniscentrum Maatschappij en Recht

  E.M. Boekholt (Melissa)

Junior onderzoeker, docent
Telefoon:
06 408 247 50
Email:
e.m.boekholt@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Social media:
Website:
Lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken
Ga naar HvA Research Database

Melissa Boekholt is junior onderzoeker bij het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken en docent bij de opleiding Bestuurskunde. Met een achtergrond in sociaal werk en de interdisciplinaire sociale wetenschappen ontwikkelde ze een gelaagde blik op en brede interesse in hedendaagse maatschappelijke vraagstukken, met name in (kwetsbare) groepen en ‘taboekwesties’ in onze samenleving. Specifiek het nadenken over beleid, de rol van morele overwegingen en de brug tussen praktijk en wetenschap wekten haar belangstelling.

Dit diepte Melissa verder uit tijdens haar master sociologie aan de Universiteit Utrecht. Met een focus op de criminologie en gezondheidssociologie resulteerde dit in een multi-methodisch onderzoek naar rioolwater-epidemiologie voor het detecteren en monitoren van drugsgebruik in verschillende Nederlandse gemeenten en steden. Vanuit het kritisch-sociologische discours onderzocht zij onder andere de betrouwbaarheid, validiteit en praktische toepasbaarheid alsmede de nieuwsberichtgeving en morele paniek omtrent deze methode van drugmonitoring.

Deze interdisciplinaire kijk op drugs en beleid blijft ook binnen onderzoek en onderwijs hoofdthema. Binnen het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken houdt ze zich vooral bezig met het vraagstuk jeugd en drugs in de stad. Zo is ze onderzoeker voor de drugsmonitor Antenne en daarnaast verbonden aan het onderzoeksproject Wat mij helpt– een meerjarig onderzoek naar de beschermende factoren bij kinderen en jongeren die opgroeien met een of meer ouder(s) met een psychische en/ of verslavingsproblematiek. Daarnaast is ze momenteel actief als docent binnen de minor Drugs en Amsterdam: praktijk, beleid en wetenschap.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database