Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Meidenwerk en de rol van de omgeving van meiden

factsheet

Verslag

In deze factsheet laten we zien welke rol de omgeving van meiden heeft in hun identiteitsontwikkeling en op welke manier meidenwerkers deze omgevingen meer kunnen betrekken in hun werk om meiden zelf vorm te (leren) geven aan hun eigen leven.

Deze factsheet geeft inzicht in wat het doel is van meidenwerk, de identiteitsontwikkeling van meiden en jonge vrouwen en het belang van de omgeving om als meisje zelf vorm te kunnen geven aan het eigen leven. Hiermee biedt deze factsheet een introductie op de drie andere factsheets welke ingaan op de thema’s familie, de meidengroep en het netwerk (‘Meidenwerk en de rol van familie’, ‘Meidenwerk en de rol van de meidengroep’, ‘Meidenwerk en de rol van het netwerk’).

De factsheets zijn een onderdeel van het onderzoek Sterk Meidenwerk dat in mei 2016 is gestart.

Youth Spot voert het onderzoek Sterk Meidenwerk uit in samenwerking met ContourdeTwern, JoU, Dock, Streetcornerwork, Participe, Combiwel, SJJMH en Dynamo. Dit onderzoek is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Meer informatie over het onderzoek vindt u bij het project Sterk Meidenwerk of neem contact op met Jolanda Sonneveld, j.j.j.sonneveld@hva.nl.

Referentie van Trijp, K., Boomkens, C., van der Grient, H., & Metz, J. (2018). Meidenwerk en de rol van de omgeving van meiden: factsheet. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Youth Spot.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 1 januari 2018

Publicatiedatum

jan 2018

Auteur(s)

Karin van Trijp
Judith Metz

Publicaties:

Research database