Kenniscentrum Techniek

  E.G. van Wijk (Eelco) MSc.

Senior Onderzoeker
Telefoon:
0611239167
Email:
e.g.van.wijk2@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
12E
Expertise:
Local Collaborative Governance, Handhaving en toezicht, Prostitutie, Governmentality
Website:
Lectoraat Management van Cultuurverandering
Ga naar HvA Research Database

Eelco van Wijk is sinds begin 2018 als senior onderzoeker aan het lectoraat Management van Cultuurverandering verbonden. Hiervoor werkte hij zes jaar lang als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam bij de afdeling Bestuurskunde en Politicologie. Daar startte hij ook (als externe promovendus) met het schrijven van een dissertatie over de lokale regulering van prostitutie. Onderwijs gaf hij zowel in de Master Bestuurskunde als in de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de VU, en de Master sociologie van Arbeid Organisatie en Management van de Erasmus Universiteit.

Hij studeerde sociologie aan de UvA (bachelor) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (master Arbeid, Organisatie en Management: Cum Laude), en ziet zichzelf sindsdien als ‘bestuurs-socioloog’, met een voorliefde voor complexe en moreel geladen maatschappelijke vraagstukken rondom bestuur, vaak met een lokaal of gedecentraliseerd karakter. Eelco heeft naast zijn proefschrift naar de lokale regulering van prostitutie, onderzoek gedaan naar, en gepubliceerd over handhaving- en toezicht vraagstukken, ‘street level bureaucrats’ en ‘collaborative governance’, en deed onder andere onderzoek in opdracht van het CCV (Handhaving en Gedrag), gemeenten en woningcorporaties.

Bij het lectoraat MvC en het speerpunt Urban Management houdt hij zich als senior-onderzoeker bezig met maatschappelijke vraagstukken rondom samenwerking, burgerparticipatie en ‘collaborative governance’.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database