Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

mw.  V.P.A. Wetzels (Vera)

Junior onderzoeker landschapsarchitectuur en stedenbouw
Telefoon:
0634136441
Email:
v.p.a.wetzels@hva.nl
Werkadres:
Leeuwenburg, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam

Vera werkt aan het verminderen van hittestress in steden door verkoelende maatregelen te testen. Dit koppelt ze graag aan andere belangrijke functies, zoals biodiversiteit en sociale ontmoetingsplekken. Door het veranderende klimaat is niet alleen hittestress een probleem, maar ook watertekort of juist wateroverlast. Dit zijn onderwerpen waar Vera ook verder mee aan de slag gaat.

‘Ik vind dat iedere bewoner van een stad of dorp het recht heeft op een prettige, comfortabele en uitnodigende buitenruimte, ook op hete dagen’, vertelt Vera. ‘Vooral mensen die minder financiële middelen hebben voor een tuin, airconditioning of een woning dicht bij de natuur, moeten toegang hebben tot prettige koele plekken dichtbij in de stad.’

Vera heeft Landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit gestudeerd. Daarnaast heeft ze een masterstudie Sustainable Urban Design aan Lund University in Zweden afgerond. Hierdoor heeft Vera haar kennis verbreed en past ze dit toe binnen de verschillende vraagstukken over de dynamiek van een stad.