Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

dhr.  dr. T.M. Verduijn (Thierry)

Telefoon:
0650891969
Email:
t.m.verduijn@hva.nl
Werkadres:
Leeuwenburg, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Kamernummer:
B6
Ga naar HvA Research Database

Thierry Verduijn is als hoofddocent Logistiek en senior onderzoeker verbonden aan het onderzoeksprogramma Urban Technology. Binnen het lectoraat Mainport Logistics doet hij onderzoek naar supply chain innovatie en optimalisatie op het gebied van luchtvracht- en havenlogistiek.

De focus van zijn onderzoek ligt op de toepassing van nieuwe technologie in ketens, zoals autonoom transport, internet of things en 5G. Daarnaast richt hij zich ook op logistieke verbeteringen door samenwerking in (internationale) supply chains, netwerken en hubs. Hij werkt samen met overheden, bedrijven, kennisinstellingen en de verschillende opleidingen van de faculteit Techniek.

Maatschappelijk belang

Thierry heeft ervaring in logistieke vraagstukken met een maatschappelijk belang, waarbij publieke en private belangen spelen. Hij combineert zijn inhoudelijke kennis over logistieke processen met zijn ervaring in het mobiliseren, prikkelen en begeleiden van bedrijven (vooral MKB) om te innoveren en te veranderen.

Goederenvervoer

Thierry werkte 10 jaar als onderzoeker bij TNO Mobility & Logistics en was daarna 10 jaar zelfstandig adviseur en projectleider. Als projectleider was hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en uitvoering van goederenvervoerprojecten binnen de overheidsprogramma’s van verschillende ministeries.

Ervaring en expertise

  • Luchtvracht
  • Zeehavens en containerlogistiek
  • Trade compliance & border management (Douane)
  • Autonoom transport in logistieke ketens
  • Logistiek temperatuurgevoelige lading (bloemen, groente & fruit, farma)
Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database