Kenniscentrum Techniek

  K.W.J.F. Rademakers (Kees-Willem)

Telefoon:
0621155963
Email:
k.w.j.f.rademakers@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Kees-Willem werkt sinds 2015 bij de Hogeschool van Amsterdam als docent en onderzoeker logistiek. In het onderzoeksprogramma Urban Technology doet hij onderzoek naar de agri-food logistiek in de Metropoolregio Amsterdam.

Sinds 2017 heeft hij zich gespecialiseerd in horecadistributie in Amsterdam, waar hij onderzoek heeft gedaan naar zowel de horecadistributeurs als de ‘keuken-logistiek’ van de horeca zelf. Op dit moment onderzoekt hij samen met de Gemeente Amsterdam de mogelijkheden van nieuwe samenwerkingsvormen in de horecadistributie-keten om slimme en schone horecadistributie mogelijk te maken. Daarnaast is hij docent logistiek en begeleidt hij stagiairs en afstudeerders op de thema’s stadslogistiek en agri-foodlogistiek.

Transformatie logistieke systemen

Kees-Willem gelooft dat een grote transformatie plaatsvindt rondom de economie, technologie en het milieu & klimaat. De groei in bevolking en welvaart kan alleen duurzaam zijn als deze gebaseerd is op een systeem van lange termijn waarde-creatie voor alle stakeholders. Ook het huidige voedselsysteem zit midden in dit transformatieproces en staat onder druk.

In zijn visie ligt logistiek aan de basis om de mensen in stedelijke regio’s ook in de toekomst te kunnen blijven voeden en de leefbaarheid te verbeteren. Hiervoor moeten ook de logistieke systemen transformeren en efficiënter en duurzamer worden. Kees-Willem zet zijn expertise in om hieraan bij te dragen. En via het onderwijs wil hij studenten inspireren om vanuit deze visie naar logistiek te kijken.

Specialist in logistiek

Kees-Willem is specialist in duurzame logistiek, stadslogistiek, agri-foodlogistiek, en horecadistributie. Hij begrijpt de relatie tussen (stads-)logistiek, technologische innovatie, regelgeving en de inrichting van de openbare ruimte. En ook de belangen van de verschillende stakeholders in en naast logistieke ketens. Na zijn Master Organisatie Economie heeft Kees-Willem 7 jaar voor PostNL gewerkt. Na verschillende functies is hij als projectmanager duurzaamheid en stadslogistiek de afdeling Stadslogistiek mede opgericht.

Ervaring en expertise Kees-Willem Rademakers

Presenteren, doceren, coachen, projectmanagement, organiseren van events, onderzoek doen/consultancy, verbinden van mensen.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database