Kenniscentrum Techniek

  M. Ester (Marion)

Telefoon:
0627296271
Email:
m.ester@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Kamernummer:
B6.28
Afwezig:
Woensdag

Ga naar HvA Research Database

Marion Ester werkt aan..

Marion Ester is sinds november 2016 onderzoekscoördinator Circulair Ontwerpen en Ondernemen en secretaris van de directie Centre of Expertise City Net Zero.
In haar functie is zij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering (financiën, planning en personeelszaken) van twee onderzoeksgroepen:

  1. Circulair ontwerpen & ondernemen van lector Inge Oskam
  2. Digitale Productie van hoofddocent Marta Malé-Alemany

Daarnaast beheert zij de portefeuilles communicatie, feestcommissie en HR en draagt zij bij aan de ontwikkeling van het CoE.

Procesverbetering en projectmanagement

Marion is geïnteresseerd in procesverbetering en projectmanagement in onderwijs en onderzoek.

Zij zorgt voor de randvoorwaarden waardoor onderzoekers optimaal kunnen presteren en denkt graag mee op zoek naar creatieve en praktische oplossingen voor duurzame vraagstukken. Zij heeft een mensgerichte aanpak en schakelt snel tussen verschillende niveaus. Samen met de afdeling Communicatie werkt ze mee aan de zichtbaarheid van praktijkgericht onderzoek van het CoE Urban Tech.

Werkte eerder aan..

Sinds 2002 werkt zij in het hoger onderwijs (UvA) als senior projectmanager en evenementencoördinator van grootschalige en complexe projecten. Programmering en advisering van wetenschappelijke evenementen, communicatie, alumnibeleid en fondsenwerving.

Binnen de HvA heeft zij als projectleider gewerkt aan diverse projecten waaronder; de programmering Opening Hogeschooljaar HvA 2016/2017, Alumnicoördinator a.i, projectmanager debatcentrum FLOOR en heeft zij de bedrijfsvoering van academisch-cultureel centrum SPUI25 opgezet. Tot juni 2019 was zij ook onderzoekscoördinator bij het lectoraat Energie en Innovatie van Robert van den Hoed.

Ervaring en expertise

  • Vertaling van beleid naar concrete projecten
  • Project- en procesmanagement
  • Communicatie over (praktijkgericht) onderzoek
  • Programmering van congressen en events
  • Coachend leidinggeven
Ga naar HvA Research Database