Kenniscentrum Techniek

  P.C. Bons (Pieter)

Hoofddocent Urban Analytics
Telefoon:
0628504480
Email:
p.c.bons@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Kamernummer:
B2.26
Ga naar HvA Research Database

Pieter Bons is als hoofddocent Urban Analytics verantwoordelijk voor het cross-thema data analytics binnen het Centre of Expertise City Net Zero en is verbonden aan de opleiding Toegepaste Wiskunde en de minor Data Science.

Pieter is gespecialiseerd in data science en het toepassen van bijbehorende technieken en methodes voor praktische vraagstukken in de stedelijke context. Analytics wordt in alle domeinen steeds relevanter door de sterk toenemende volumes van beschikbare gegevens. Pieter kan met zijn brede expertise waardevolle inzichten uit deze databronnen ontsluiten, rekening houdend met valkuilen zoals biases, slechte datakwaliteit en privacyschending. Hierbij zorgt Pieter er voor dat studenten zoveel mogelijk betrokken worden bij het onderzoek en praktijkcases. Daarnaast zet hij zich via de Data Studio in om de datageletterdheid van studenten én medewerkers in de hele faculteit te verbeteren door het ontwikkelen van nieuw materiaal en het organiseren van activiteiten zoals workshops en hackathons.

Pieter is gepromoveerd in de natuurkunde op experimenteel onderzoek naar de eigenschappen van Bose-Einstein condensaten – een kwantumfase bij temperaturen rond het absolute nulpunt. Hierna is hij als consultant gaan werken voor ORTEC, leverancier van wiskundige optimalisatiesoftware en advanced analytics, waar hij meerdere dataprojecten van proof-of-concept fase tot implementatie heeft begeleid. Sinds 2018 is hij werkzaam bij de HvA.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database