Kenniscentrum Techniek

  F.C.V. Boerwinkel (Felia)

Programmamanager CoE City Net Zero
Email:
f.c.v.boerwinkel@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam

Felia Boerwinkel is sinds september 2021 programma manager van Centre of Expertise (CoE) City Net Zero (voormalig Urban Technology). CoE City Net Zero werkt aan drie missies: zero emissions, zero waste, en zero impact of climate extremes in de Metropoolregio Amsterdam. City Net Zero stimuleert innovatief onderzoek; versterkt de samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en onze partners; en zorgt ervoor dat de opgedane kennis en innovaties landen in de praktijk.

Motivatie en eerdere werkervaring

Energie mobiliseren rondom urgente maatschappelijke vraagstukken en in die complexiteit tot resultaten komen, daar krijgt Felia energie van. Werken bij de HvA, midden in haar woonplaats en op het snijvlak van onderwijs, onderzoek en maatschappij, voelt als een cadeau.

In het verleden werkte Felia als onderzoekscoördinator bij het lectoraat Energie & Innovatie van de faculteit Techniek, en was ze projectleider van het RiRa Amstel III project. In dat onderzoek stond het inzetten van restwarme uit datacenters in Amsterdam Zuidoost centraal.

Voordat ze bij de HvA kwam, werkte Felia aan de energietransitie en duurzame voedselsystemen in sub-Sahara Afrika, Indonesië en Bolivia. Hier deed ze onderzoek naar het inzetten van de living lab-methodologie in duurzame transities in een context van achtergestelde economische ontwikkeling. Praktijkgericht onderzoek bij uitstek, in samenwerking met lokale activisten en projectleiders.

Publicaties