Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

mw.  S.H. Balm (Susanne)

Project manager E-mobility & City Logistics
Email:
s.h.balm@hva.nl
Werkadres:
Leeuwenburg, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Susanne Balm werkt als projectleider bij het Onderzoeksprogramma Urban Technology aan praktijkgericht onderzoek naar stadslogistiek en elektrisch vrachtvervoer. In het onderzoek combineert zij kennis van logistiek, energie en (inkoop)gedrag om te komen tot nieuwe inzichten voor grootstedelijke vraagstukken.

Zij werkt daarbij samen met overheden, bedrijven, kennisinstellingen en de verschillende opleidingen van Faculteit Techniek. Met de afdeling Facility Services UvA-HvA en de gemeente Amsterdam werkt Susanne aan het verduurzamen van de goederenstromen naar de verschillende UvA en HvA locaties en gemeentelijke panden.

Maatschappelijke onderzoeksvragen

Susanne is geboren in Amsterdam en woont daar met veel plezier. Nieuwe kennis ontwikkelen waarbij de leefbaarheid van de stad centraal staat, geeft haar veel energie. Samenwerken aan maatschappelijke onderzoeksvragen met het bedrijfsleven, de publieke sector en studenten is uitdagend en enorm dynamisch.

Duurzaamheid en stadsdistributie

​Susanne heeft de Master Spatial Transport and Environmental Economics en de Bachelor Bedrijfswetenschappen afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na haar studie werkte zij drie jaar bij TNO als consultant Logistiek op het gebied van duurzaamheid en stadsdistributie.

Ervaring en expertise

  • Spreker: inkoopkracht, stadslogistiek, licht elektrisch vrachtvervoer, servicelogistiek
  • Integratie onderzoek, onderwijs, praktijk
  • Kwartiermaker Studio Slim en Schoon vervoer
  • Projectleiding van financieringsaanvragen, uitvoering onderzoek en ontwikkeling publicatie
Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database