Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

Onderwijs

Onderwijsmateriaal voor studenten en docenten

Het onderzoek heeft onderwijsmateriaal opgeleverd voor studenten en docenten. Aan de hand van onderzoeksdata en praktijkcasuïstiek worden opdrachten geformuleerd voor onderwijsmodules zoals minoren, stage- en afstudeerprojecten. Wil je in semester 2 van 2020/2021 een stage of afstudeeropdracht doen? Meld je dan aan voor de Learning Community.

Jaar 2018/2019 – semester 2

HvA Minor Data science: een studententeam is met de softwareprogramma’s R en AIMMS aan de slag gegaan met de ritdata van Unica, om vast te stellen of de ritten onderverdeeld konden worden in een beperkt aantal categorieën met geschikte voertuigen en een passende planning en laadstrategie.

Jaar 2019/2020 – semester 1

HvA Minor Data Science: een studententeam is bezig geweest om het dashboard van het vorige team aan te vullen met data van Heijmans en ENGIE.

HvA Logistiek: drie studententeams (vierde jaars) hebben een sprint opdracht van 6 weken gedaan. Met data van ENGIE, Unica en Heijmans voor het analyseren van data, ontwerpen van oplossingen en evalueren van oplossingen.

Jaar 2019/2020 – semester 2

Twee afstudeerstudenten van de opleiding Logistiek gingen aan de slag met afstudeeronderzoeken voor:

- Unica, The Hub Company en Urban Arrow: In welke mate is het concept van een mobiele hub met elektrische vrachtfietsen realiseerbaar voor Unica?

- Arval: Wat is de TCO van een elektrische bedrijfswagen en hoe kan de overstap naar elektrische bedrijfswagens voor klanten versneld worden?

Jaar 2020/2021 – semester 1

HvA Logistiek: 30 studenten (vierde jaars) zijn bezig geweest met een sprint opdracht van 6 weken. Ze zijn voor ENGIE, Eigen Haard, Feenstra en Hoek bezig geweest met het analyseren van data, het ontwerpen van oplossingen en het evalueren van oplossingen. Deze opdracht liep van 14 september tot en met 23 oktober.

Jaar 2020/2021 – semester 2

HvA Logistiek: twee afstudeerstudenten zijn bezig met een afstudeeronderzoek voor ELTAG en Technische Unie.

HvA Toegepaste Wiskunde: een afstudeerstudent is bezig met een afstudeeronderzoek voor Pantar.

Avans Hogeschool Business Administration: twee afstudeerstudenten zijn bezig met een afstudeeropdracht voor BluekensEV.

Hogeschool Utrecht MER: een afstudeerstudent is bezig met een afstudeeronderzoek voor ENGIE Services.

HvA Engineering: twee tweedejaars projectteams zijn bezig met een project voor Easy Go Electric.

Gepubliceerd door  Urban Technology 19 april 2021