Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

Onderwijs

Onderwijsmateriaal voor studenten en docenten

Het onderzoek levert onderwijsmateriaal voor studenten en docenten. Aan de hand van onderzoeksdata en praktijkcasuïstiek worden opdrachten geformuleerd voor onderwijsmodules zoals minoren, stage- en afstudeerprojecten.

Jaar 2018/2019 – semester 2

HvA Minor Data science: een studententeam is met de softwareprogramma’s R en AIMMS aan de slag gegaan met de ritdata van Unica, om vast te stellen of de ritten onderverdeeld konden worden in een beperkt aantal categorieën met geschikte voertuigen en een passende planning en laadstrategie.

Jaar 2019/2020 – semester 1

HvA Minor Data Science: een studententeam is bezig geweest om het dashboard van het vorige team aan te vullen met data van Heijmans en ENGIE.

HvA Logistiek: drie studententeams (vierde  jaars) hebben een sprint opdracht van 6 weken gedaan. Met data van ENGIE, Unica en Heijmans voor het analyseren van data, ontwerpen van oplossingen en evalueren van oplossingen.

Jaar 2019/2020 – semester 2

Twee afstudeerstudenten van de opleiding Logistiek gaan aan de slag met afstudeeronderzoeken voor:

- Unica, The Hub Company en Urban Arrow: In welke mate is het concept van een mobiele hub met elektrische vrachtfietsen realiseerbaar voor Unica?

- Arval: Wat is de TCO van een elektrische bedrijfswagen en hoe kan de overstap naar elektrische bedrijfswagens voor klanten versneld worden?

Jaar 2020/2021 – semester 1

Ben je student of docent en heb je interesse om met het onderwerp aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de projectleider Susanne Balm via gasopelektrisch@hva.nl.

Gepubliceerd door  Urban Technology 31 januari 2020