Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

Onderwijs

Onderwijsmateriaal voor studenten en docenten

Het onderzoek levert onderwijsmateriaal voor studenten en docenten. Aan de hand van onderzoeksdata en praktijkcasuïstiek worden opdrachten geformuleerd voor onderwijsmodules zoals minoren, stage- en afstudeerprojecten. Wil je in semester 2 van 2020/2021 een stage of afstudeeropdracht doen? Meld je dan aan voor de Learning Community.

Jaar 2018/2019 – semester 2

HvA Minor Data science: een studententeam is met de softwareprogramma’s R en AIMMS aan de slag gegaan met de ritdata van Unica, om vast te stellen of de ritten onderverdeeld konden worden in een beperkt aantal categorieën met geschikte voertuigen en een passende planning en laadstrategie.

Jaar 2019/2020 – semester 1

HvA Minor Data Science: een studententeam is bezig geweest om het dashboard van het vorige team aan te vullen met data van Heijmans en ENGIE.

HvA Logistiek: drie studententeams (vierde jaars) hebben een sprint opdracht van 6 weken gedaan. Met data van ENGIE, Unica en Heijmans voor het analyseren van data, ontwerpen van oplossingen en evalueren van oplossingen.

Jaar 2019/2020 – semester 2

Twee afstudeerstudenten van de opleiding Logistiek gaan aan de slag met afstudeeronderzoeken voor:

- Unica, The Hub Company en Urban Arrow: In welke mate is het concept van een mobiele hub met elektrische vrachtfietsen realiseerbaar voor Unica?

- Arval: Wat is de TCO van een elektrische bedrijfswagen en hoe kan de overstap naar elektrische bedrijfswagens voor klanten versneld worden?

Jaar 2020/2021 – semester 1

HvA Logistiek: 30 studenten (vierde jaars) zijn bezig met een sprint opdracht van 6 weken. Ze zijn voor ENGIE, Eigen Haard, Feenstra en Hoek bezig met het analyseren van data, het ontwerpen van oplossingen en het evalueren van oplossingen. Deze opdracht loopt van 14 september tot en met 23 oktober.

Gepubliceerd door  Urban Technology 24 november 2020