Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

  Dr. D.V. Wiersema (Daphne)

Assocatie lector Studentbegeleiding in het hbo
Telefoon:
0621156695
Email:
d.v.wiersema@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Website:
Lectoraat Kansrijke schoolloopbanen in een Diverse Stad
Ga naar HvA Research Database

Daphne Wiersema is hoofddocent bij de opleiding Toegepaste Psychologie aan de HvA en onderzoeker in het Lectoraat Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad. Daphne stond, samen met anderen, aan de wieg van de succesvolle Leergang Loopbaancoaching die vanuit Leven Lang Ontwikkelen wordt aangeboden en geeft les in diezelfde leergang. In oktober 2023 is Daphne benoemd tot associate lector Studentbegeleiding in het hbo binnen het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding.

Daphne houdt zich als docent en onderzoeker bezig met het thema Studentbegeleiding en Loopbaanbegeleiding. De centrale vraag is steeds hoe we zowel als HvA en als docent-begeleiders studenten het beste kunnen ondersteunen bij hun loopbaan in het hoger onderwijs, met oog voor verschillende thuis- en onderwijsachtergronden.

Daphne studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2009 aan diezelfde universiteit op onderzoek naar de manier waarop mensen hun mening verdedigen. In 2011 maakte Daphne de overstap naar de Hogeschool van Amsterdam en ging aan de slag als docent en later hoofddocent bij de opleiding Toegepaste Psychologie waar zij zich inzet voor de verbinding van onderzoek, onderwijs en praktijk.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database