Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

  dr. S.K. Huijbregts (Sanne)

Docent-onderzoeker Master Pedagogiek
Email:
s.huijbregts@hva.nl
Werkadres:
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
Postadres:
Postbus 36180,1020 MD Amsterdam
Kamernummer:
7A23
Ga naar HvA Research Database

Wie ben je en welke rol heb je binnen de opleiding?

Dr. Sanne Huijbregts is als onderzoekscoördinator binnen de Master Professioneel Meesterschap erg begaan met de opleiding. Binnen de master Pedagogiek richt Sanne zich vooral op de modulen binnen de onderzoekslijn. Sanne werkt daarnaast met veel plezier als afstudeerbegeleider binnen de Faculteit Onderwijs en Opvoeding, studenten kunnen bij Sanne rekenen op een goede begeleiding bij het afstudeertraject. Voor beide opleidingen maakt Sanne deel uit van de examencommissie.

Wat breng jij de opleiding en de studenten?

Sanne vindt het erg mooi om de dialoog aan te gaan met studenten en hen een nieuwe kijk te bieden op processen op hun werkplek. Daarnaast vindt Sanne dat de kracht van de masteropleidingen ligt bij de doorvertaling van theorie naar praktijk. Dit stelt de studenten in staat om hun nieuw opgedane kennis direct door te vertalen naar onderwijsontwikkeling in hun werkveld.

Je werkervaring

Sanne werkt sinds 2008 bij de Faculteit Onderwijs en Opvoeding. Eerst als docent binnen de bacheloropleiding Pedagogiek. In 2015 breidde zij haar takenpakket uit door als docent-onderzoeker bij de Master opleiding Pedagogiek aan de slag te gaan. En sinds september 2016 is Sanne ook werkzaam als docent van de masteropleiding Professioneel Meesterschap.

Genoten opleidingen

Sanne is in 2002 afgestudeerd met een onderzoek naar pedagogische interacties tussen professionals en jonge kinderen in kindercentra aan de Universiteit van Amsterdam. Aan deze zelfde instelling is Sanne gepromoveerd op haar onderzoek “Cultural diversity in center-based child care” binnen Pedagogische en Onderwijskundige Wetenschappen.

Lid van…

Sanne is lid van verschillende organisaties die zich bezighouden met de ontwikkelingen en veranderingen binnen het onderwijs. Het Landelijk Overleg Masters Pedagogiek is er hier een van. Haar focus ligt hierbij specifiek op de onderzoekslijn. Daarnaast is Sanne onderdeel van redacties van verschillende pedagogische tijdschriften zoals Pedagogiek in Praktijk en Het Jonge Kind.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database