Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

profileimage male

Joanna Holt is associate lector binnen het Lectoraat Didactiek van de Bètavakken aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Als associate lector houdt zij zich met haar onderzoek bezig met het gebruik van technologie in het onderwijs​​, in het bijzonder hoe hands-on/minds-on leren in N&T-lessen kan worden ondersteund met behulp van interactieve kennisrepresentaties. In september 2023 is Joanna benoemd tot associate lector Technologie in het onderwijs aan de Faculteit Onderwijs en Opvoeding.

Voordat Joanna in 2020 bij het lectoraat aansloot, was Joanna docent Natuur- & Techniekonderwijs en sectievoorzitter Mens en Wereld bij de pabo van de HvA. Zij komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk (VK) waar ze in 2005 promoveerde in de natuurkunde (astrofysica) aan de Universiteit van Sheffield. Van 2005-2012 vervolgde ze haar onderzoekscarrière in de astrofysica, met postdoc-posities aan de Universiteit van Sheffield (VK) en de Universiteit Leiden. In 2012 stapte Joanna over naar het (sterrenkunde)onderwijs met een positie bij de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA). Van 2016 tot 2020 werkte zij bij de pabo van de HvA. In september 2023 is Joanna benoemd tot associate lector Technologie in het onderwijs aan de Faculteit Onderwijs en Opvoeding.

Joanna Holt combineert onderzoek aan de HvA met de rol van Educatie Manager voor de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA), vanuit de Universiteit van Amsterdam, waar ze verantwoordelijk is voor een nationaal onderwijsprogramma (4-18 jaar) inclusief het netwerk van Mobiele Planetaria. Daarnaast is Joanna lid van de Raad van Bestuur van het Dutch Black Hole Consortium, voorzitter van de Vereniging van Nederlandstalige Planetariums (PlaNED), lid van de redactieraad van natuurkunde.nl en National Astronomy Education Contact van de Internationale Astronomische Unie voor Nederland.