Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

  J. Eggink (Anne) MEd

Docent Master Pedagogiek
Email:
a.eggink@hva.nl
Werkadres:
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
Postadres:
Postbus 36180,1020 MD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Wie ben je en welke rol heb je binnen de opleiding?

Anne Eggink maakt sinds 2016 deel uit van het docententeam van de Master Pedagogiek en is sinds 2018 coördinator van de opleiding. Met haar passie voor onderwijs én pedagogiek is zij niet alleen docent van meerdere modules zoals Leren en innoveren en Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling, maar begeleidt zij jaarlijks ook een aantal studenten in de laatste fase van hun studie als afstudeerbegeleider. Anne is ook betrokken bij het internationaliseringsprogramma en de uitwisseling met Estland en Zwitserland.

Wat breng jij de opleiding en de studenten?

Anne's ervaring zorgt ervoor dat zij theorie en praktijk steeds met elkaar verbindt, waardoor zij van grote toevoeging is voor de studenten en de opleiding.

Je werkervaring

Voordat Anne startte bij de HvA, heeft zij meerdere banen binnen het onderwijs vervuld. Van 1998 tot 2006 als leerkracht-locatieleider op een basisschool. In 2006 emigreerde Anne via Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland naar Bolivia. Ze werkte daar als schoolleider bij de Nederlandse School voor PO en VO in La Paz. In 2008 keerde Anne terug op Nederlandse bodem en ging aan de slag als schoolleider, onderzoekscoördinator en intern opleider bij een basisschool in Amsterdam. Van 2015 tot 2018 combineerde zij deze baan met het werk als docent bij de Master Pedagogiek. Sinds 2018 is zij coördinator en werkt ze fulltime bij de Master Pedagogiek.

Genoten opleidingen

De passie voor het onderwijs kwam bij Anne tot uiting tijdens de Pabo die zij in 1998 succesvol heeft afgerond. Daarna heeft zij zich verdiept in onderwijskundig en opbrengstgericht leiderschap. Anne kan haar eigen ervaring met de master Pedagogiek met studenten delen, want in 2011 rondde zij met succes zelf de Master Pedagogiek af met als specialisatie Leren en innoveren.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database