Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Gefocuste Revisie: checklist voor samenhang

Docentenhandleiding bij een checklist voor schrijvers om zelfstandig de samenhang van hun teksten te verbeteren

Boek

Het schrijven van een samenhangende tekst is lastig, niet alleen voor beginnende schrijvers, maar ook voor meer ervaren schrijvers. Ook onze studenten aan de HvA blijken bij het schrijven de meeste moeite te hebben met samenhang in hun teksten aanbrengen. Om schrijvers te ondersteunen in het zelfstandig verbeteren van de samenhang in hun teksten ontwikkelde Camille Welie een checklist. Ook schreef hij er een docentenhandleiding bij waarin onder andere staat op welke didactiek de checklist is gebaseerd en hoe je als docent schrijvers kunt begeleiden naar zelfstandig gebruik van de checklist.

Geschikt voor bovenbouwleerlingen in het vo, bachelor- en masterstudenten, promovendi en (taal)docenten in het vo en hoger onderwijs. Ervaringen en reacties naar: c.j.m.welie@hva.nl

Referentie Welie, C. (2020). Gefocuste Revisie: checklist voor samenhang: Docentenhandleiding bij een checklist voor schrijvers om zelfstandig de samenhang van hun teksten te verbeteren. Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding, Hogeschool van Amsterdam.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 1 december 2020

Publicatiedatum

dec 2020

Auteur(s)

Camille Welie

Publicaties:

Research database