Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Onderzoeksproject Aisa Amagir genomineerd

Onderzoeksproject Aisa Amagir genomineerd voor 'Onderzoek van het jaar' prijs

29 jun 2020 09:38 | Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Het onderzoeksproject van Aisa Amagir is genomineerd voor de 'Onderzoek van het jaar' prijs. Deze prijs richt zich op een onderzoeksproject in de HvA dat gedaan wordt vanuit een facultair onderzoeksprogramma, kenniscentrum en/of Centre of Expertise.

Een jury bestaande uit Hva lectoren heeft het onderzoeksproject van Aisa Amagir samen met twee andere onderzoeksprojecten genomineerd uit zeven voordrachten. Voorzitter van de jury is rector Geleyn Meijer.

Belonen

Met de 'Onderzoek van het Jaar' prijs wil de HvA een voorbeeldstellend onderzoeksproject van de Hogeschool van Amsterdam vieren en belonen. Jaarlijks wordt er een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt.

Prijsuitreiking

Op donderdag 27 augustus, tijdens de Opening Hogeschooljaar, wordt de winnaar bekendgemaakt en zal de juryprijs en een publieksprijs uitgereikt worden. Communicatie over hoe er kan worden gestemd voor de publieksprijs, volgt nog.

Meer over het onderzoeksproject van Aisa Amagir

Aisa Amagir onderzocht in hoeverre jongeren beschikken over de juiste kennis, vaardigheden, attitude en gedrag om alledaagse financiële beslissingen te nemen en welke factoren daarop van invloed zijn.

Daarnaast deed ze een literatuurstudie naar financiële-educatieprogramma’s en onderzocht welke kenmerken programma’s hebben die goed blijken te werken. Op basis van deze resultaten heeft ze het programma SpaarWijs ontwikkeld en de effecten daarvan gemeten onder 713 vmbo-leerlingen.

Aisa Amagir