Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

dhr.  M.T. van Wees (Mark)

Email:
m.t.van.wees@hva.nl
Werkadres:
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Mark werkt als projectleider en coördinator Europese samenwerking bij het onderzoeksprogramma Urban Technology. Hij leidt het Europese H2020 onderzoeks- en innovatieproject ATELIER met als doel om energie-positieve wijken te realiseren in Amsterdam en Bilbao. In dit project – waarin diverse onderzoeksprogramma’s van de HvA samenwerken – is Mark verantwoordelijk voor de internationale samenwerking. Daarnaast ondersteunt hij de onderzoekers Urban Technology bij de acquisitie voor Europese onderzoeksgelden vanuit zijn rol als kwartiermaker Europese samenwerking.

Energie-positieve buurten

Het project ATELIER draagt bij aan de nieuwe onderzoeks- en innovatiemissie van Horizon Europe ‘Climate neutral and Smart Cities’. De maatschappelijke onderzoeksvragen zijn: Hoe kunnen energie-positieve buurten worden uitgebouwd in de hele stad? Welke technieken kunnen worden toepast? Wat is de rol van de gemeente en de private sector en hoe kan burgerparticipatie de maatschappelijke acceptatie verzekeren?

Energie- en klimaatbeleid

Mark werkte onder andere bij het Institute for Enviromental Studies en het ECN, voordat hij actief werd als zelfstandig energie- en klimaatadviseur. Vanuit die rol ondersteunt hij onder andere buitenlandse overheden; van Duitsland tot Servië en Armenië. Hij richt zich daarbij vooral op energie- en klimaatbeleid en onderliggend onderzoek, acquisitie en projectmanagement. Hij is tevens associate van SQ Consult, een internationaal netwerk van energie en klimaatexperts.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database