Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  MA G.B. Parry (Gwen)

Onderzoeksmanager lectoraat Fashion Research and Technology
Telefoon:
+31 641067042
Email:
g.b.parry@hva.nl
Werkadres:
Koetsier-Montaignehuis, Mauritskade 11, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 2717,1000 CS Amsterdam
Kamernummer:
047
Website:
Fashion Research and Technology
Ga naar HvA Research Database

Gwen Parry is onderzoeksmanager bij het lectoraat Fashion Research and Technology (FR&T), verbonden aan het Amsterdam Fashion Institute binnen de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Hier werkt ze samen met lector Troy Nachtigall aan het wetenschappelijk en artistiek onderzoeksprgramma van de FR&T groep naar de vele aspecten van mode. Daarnaast begeleidt ze projecten voor de Institute of Network Cultures en het Visual Methodologies Collective.

Opgeleid als politicologe en kunsthistorica (Vrije Universiteit) en met een master in kunst- en cultuurbeleid (Universiteit Utrecht), is ze geïnteresseerd in de invloed van machtsdynamieken op artistieke en creatieve expressies, in het bijzonder hoe klasse, gender(identiteiten) en klimaatactivisme zich verhouden tot de bredere visuele culturen waarbinnen ze opereren. Bij het Fashion Research and Technology lectoraat richt ze zich op het ontwikkelen en realiseren van onderzoek naar de manieren waarop data nieuwe, toekomstbestendige manieren van maken en dragen denkbaar en mogelijk maken.

Ze heeft een achtergrond als redacteur en manager van kunstonderzoek en -publicaties en werkte bij het Stedelijk Museum Amsterdam (2018-2023), het Rijksmuseum (2014-2017) en BAK, basis voor actuele kunst (2011-2014). Binnen deze functies beklede ze onder andere de rol van Associate Editor van het peer-reviewed journal The Rijksmuseum Bulletin en als Senior Editor van het peer-reviewed journal Stedelijk Studies.

Naast haar werk voor de HvA werkt ze als uitgever voor Buro Stedelijk en is ze in 2024 commissielid beeldende kunst, presentatie-instellingen voor de BIS 2025-2028 namens de Raad voor Cultuur.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database