Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

  M.R.H. Mossinkoff (Marco)

Docent-onderzoeker
Telefoon:
0621157208
Bij geen gehoor:
0205954556
Email:
m.mossinkoff@hva.nl
Werkadres:
Koetsier-Montaignehuis, Mauritskade 11, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 2180,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
0.41
Ga naar HvA Research Database

Marco Mossinkoff heeft een doctorstitel in branding en marketingstrategie van de Universiteit van Amsterdam, een master in algemene economie van dezelfde universiteit en een bachelor wiskunde en statistiek van de Universiteit van Florence. Hij is momenteel hoofddocent aan het Amsterdam Fashion Institute van de Hogeschool van Amsterdam.

Daarnaast is hij gastdocent op Nijenrode Business Universiteit, spreekt hij regelmatig op evenementen over economie en mode en adviseert hij bedrijven over hun kanaal- en brandingstrategie (Mossinkoff International). Voordat hij de academische wereld in ging, werkte hij als programmamanager voor een bedrijf dat leiderschaps- en managementtrainingen verzorgt (De Baak VNO-NCW), en daarvoor verkocht hij professionele mainframes in Zuid-Europa (Access Graphics) en heeft hij enkele onafhankelijke marktonderzoeken uitgevoerd. Marco heeft als auteur bijdragen geleverd aan verschillende tijdschriften en conferenties op het gebied van marketing, strategie en informatiesystemen. Hij is marketingrecensent voor meerdere academische tijdschriften en lid van een onderzoekssubcomit van de International Foundation of Fashion Technology Institutes (IFFTI). Zijn huidige onderzoek heeft betrekking op het gebruik van complexe adaptieve systemen (CAS) en chaostheorien bij het verklaren van modefenomenen.

Marco is geboren en opgegroeid in Itali en spreekt vloeiend Italiaans, Nederlands en Engels. Hij heeft een goede praktische kennis van het Spaans en Duits en weet eveneens veel van jazzmuziek.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database